De la începutul războiului, mai mult de 1 094 de copii din Ucraina au avut de suferit. Cele mai importante evenimente din a 179-a zi de război

razboi
Foto: UNIAN

Astăzi este a 179-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Armata rusă a bombardat o zonă din Dnipropetrovsk. Au fost distruse mai multe case de locuit și o grădiniță. În urma atacului, o femeie în vârstă de 59 de ani a decedat, șase persoane au fost rănite, printre care și un copil. Despre acest lucru a anunțat președintele Consiliului Regional Dnipropetrovsk.

🟣 Fiica lui Aleksandr Dughin, un aliat de a lui Putin, a decedat după ce mașina în care se afla a explodat. Potrivit agenției ruse de presă TASS, mașina a explodat din mers în jurul orei 21.00. Mai multe detalii citiți în acest articol.

🟣 Din cauza războiului, pierderile economice directe ale Ucrainei au depășit suma de 113 miliarde de dolari. Despre acest lucru a anunțat persoana responsabilă de sprijinirea reformelor Institutului KSE (Școala de Economie din Kiev), Maksâm Nefedov într-o emisiune.

🟣 În Ucraina au apărut noi semnale de alarmă prin intermediul cărora oamenii vor fi anunțați despre pericolele chimice și radioactive. În unele regiuni, autoritățile se pregătesc să informeze localnicii despre evacuarea urgentă și despre pericolul radioactiv.

🟣 În această dimineață, În Sevastopol a avut loc o explozie. Despre acest lucru relatează presa locală. Explozia s-a produs în jurul orei locale 6.33. Nu a fost observat fum sau atac aerian.

🟣 De la începutul războiului, mai mult de 1 094 de copii din Ucraina au avut de suferit. Dintre aceștia, 373 au decedat. Acest lucru a fost anunțat de către Oficiul procurorului general.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente