(foto) Locurile din Moldova unde te poți opri în zone de camping. Cum ajungi și cât costă

glamping

Pentru iubitorii de camping din Moldova, am încercat să vedem ce oferte sunt în 2022, și ce locuri noi au apărut. Vedeți mai jos ce am găsit, iar dacă am omis ceva, dați-ne de știre.

Camping „Pe toloacă”

Sursă foto: Neam pornit

În satul Milești, raionul Nisporeni, recent a fost lansată o nouă destinație turistică pentru iubitorii cu cortul – Camping „Pe toloacă”. Locația este situată la o distanță de 94 de kilometri de Chișinău și la 25 de kilometri de la orașul Nisporeni, în apropierea celui mai înalt deal din Republica Moldova (dealul Bălănești).

Noua locație turistică a fost deschisă de către familia Botescu, antreprenori din raionul Nisporeni. După câțiva ani petrecuți peste hotare, aceștia au decis să investească în turismul local. Astfel, au dorit să promoveze zona în care au copilărit – dealul Bălănești. 

Camping „Pe toloacă” deține cinci corturi pe platforme de lemn în condiții de hotel, dotate cu măsuțe și scaune, baie modernă, bucătărie comună, terasă și spațiu pentru grătar. De asemenea, este amenajată și o zonă pentru corturi (în caz că turiștii doresc să vină cu propriul cort), dar și un ciubăr – butoi cu apă caldă.

În această locație sunt frumoase răsăriturile și apusurile de soare. De altfel, iubitorii de senzații mai tari sunt invitați să-și petreacă vacanța în preajma unui rug imens. 

Sursă foto: Neam Pornit

Cazarea în acest Glamp Camp costă 1 000 de lei per noapte, iar cei care aleg să vină cu propriul cort vor achita 400 de lei, beneficiind la fel de toate serviciile oferite de către acesta.

Pentru mai multe detalii și rezervări accesați pagina de Facebook a locației sau puteți suna la numărul de telefon 0608 61 661.

Camping Bacota

Camping Bacota

Cei care optează pentru odihnă activă, la cort, pot petrece seara la un foc de tabără, cu o cină bine meritată în noul camping Bacota de la Orheiul Vechi. Acesta se află pe stâncă și dezvăluie o priveliște de neuitat spre Răut.

Acest loc de camping a fost descoperit acum 4 ani. Aici veți putea vedea o panoramă uluitoare asupra Butuceniului și a Canionului Răutului. Pe suprafața de un hectar al acestui camping, puteți sta cu rulota, amenaja un cort sau rămâne la „Crama lui Vasile”.

Cazare/cât costă?

# Rulotă în camping – această opțiune o să vă coste aproximativ 240 de lei.
# Loc pentru un cort în camping – puteți veni să vă odihniți cu propriul cort și să vă așezați într-unul dintre locurile amenajate. Această opțiune o să vă coste aproximativ 200 de lei.
# Crama lui Vasile – pentru a rămâne o noapte aici, trebuie să vă înțelegeți în prealabil cu proprietarul.

Planul campingului

1. „Crama lui Vasile” – cu bucătărie, sufragerie, duș și șemineu. Accesul se face în funcție de disponibilitatea gazdelor. Pe acoperiș există o punte de observație.

2. Masă – poate găzdui confortabil 12 persoane, are și grătar.

3. Șemineu confortabil pentru serile de chitară.

4. „Scenă”, „terenul de dans” sau zona piscinei (în funcție de sezon/eveniment).

5. Duș de vară pentru a vă răcori într-o zi caldă.

6. Posibilitatea de scurgere a apei.

Date de contact: 0692 57 142.

Cum ajungeți?

Campingul se află la o distanță de 50 de kilometri de Chişinău, iar dacă porniți cu mașina veți ajunge la destinație în aproximativ o oră.

Wake Park

wakepark.md

Wake Park se află lângă lacul din satul Pănășești, Strășeni, la aproximativ 45 de minute de Chișinău.

La Wake Park puteți găsi mai multe feluri de sporturi de apă, de la wakeboarding, la supboarding până la aquazorbing. Mai multe informații despre serviciile lor vedeți aici.

De asemenea, lângă lac, cei de la Wake Park au și un spațiu de camping. Locul pe noapte e de 200 de lei și oferă duș și WC. De asemenea, aici puteți lua în chirie și corturi. Pentru cele de două locuri chiria costă 100 de lei pe noapte, iar pentru cele de trei persoane – 150 de lei.

Equestrian Glamping

Equestrian Glamping

Odihna în sânul pădurii, departe de gălăgia urbană, poate fi acum și ea de cinci stele. Equestrian Glamping e un loc aflat în mijlocul naturii, special creat pentru relaxare și voie bună, situat la mai puțin de 13 km de Chișinău. Glamping-ul e una dintre tendințele moderne în materie de cazare pentru turiști și înseamnă a-ți petrece vacanța sau zilele libere în niște corturi confortabile. Glamping de fapt este o combinație între cuvintele „glamour” și camping. Acest tip de odihnă este perfect pentru cei care vor să înnopteze în mijlocul naturii, dar să aibă confortul de la hotel. Mai multe detalii aici.

Locul se află la Zooclub din satul Bardar, raionul Ialoveni. Zona de glamping are o capacitate de patru corturi de două persoane. Puteți găsi baie, zona de grătar, bucătărie și zonă de relaxare.

Alte servicii pe care le puteți găsi aici sunt: Tiroliana, Plimbări cu calul, Tir cu arcul sau Pescuit.

De luni până joi, un cort costă 100 de euro/noaptea, iar de vineri până duminică – 125 de euro.

În preț este inclus:

# transport până la glamping (în pădure) cu trăsura și cal, numit faeton (în ambele direcții transportul este în grup);
# cazarea pentru două persoane mature (18+);
# micul dejun;
# accesul la zona BBQ (cărbuni, bbq, lichid pentru foc);
# acces la bucătărie (veselă, apă potabilă, frigidere);
# acces la baie (wc, duş cu apă caldă);
# aveţi posibilitatea pe teritoriu să trageţi din arcul tradiţional;
# pescuitul sportiv;
# teren pentru volei și badminton;
# jocuri de masă;
# zona de relaxare cu hamace și fire camp.

Equestrian Glamping

Tortuga Camping and Fishing

Tortuga Camping

Iazul se afla lângă Chișinău (Gara de Sud) – ultima stație a microbusului 108. Aici pescarii profesioniști sau amatori pot sta în cort pe noapte. Prețul pentru camping e inclus în prețul pentru pescuit. Pe teritoriul din jurul lacului veți putea găsi doar WC, fără duș.

Prețuri:

# Pescuitul ziua – 150 de lei de pescar;
# Pescuitul noaptea – 150 de lei de pescar;
# Pescuitul 24/24 – 200 de lei de pescar.

Reguli de respectat și alte condiții:

# Crapul și amurul alb până la 25 cm se eliberează imediat înapoi în lac în rest fără limite la specii și kg;

# Sunt foișoare mici și mari cu grătare de la 400 de lei până la 800 de lei, cu program până la ora 21.00, cu condiția de a nu asculta muzică sau a avea fon sonor zgomotos;

# Rezervarea se face doar pe bază de avans;

# Grătarele pe mal sunt interzise, se permit doar la foișoare și în loc amenajat pentru ele;

# Pescarii care au nevoie de momeală pe loc pot procura porumb conservat, râme și larve;

# Pentru informații suplimentare apelați fără ezitare tel + 373 6723 6724.

Fishing Park

Fishing Park

Fishing Park din Clișova, raionul Orhei, este o zona de pescuit și agrement, lacul căreia a fost construit în 2010 și are 40ha. Și-a deschis porțile pentru pescari abia în anul 2018, iar de atunci locația este recunoscută printre pescarii sportivi și amatori ca fiind una dintre cele mai populare din țară. Din 2021 însă, zona de agrement mai poate caza oaspeții în căsuțe de tip cort.

Proprietarul Fishing Park, Ion Rotaru, ne-a spus că aici se pot pescui specii ca: amur, crap, novac, caras.

„Locația face parte din categoria «a frame», numită zona «glamping», o denumire provenită de la combinarea cuvintelor camping și glamour. Lacul are 5 km de maluri, însă 1,5 km sunt iluminate pe timp de noapte. De asemenea, în curând va fi deschis un mini bar si pensiunea agroturistică”, spune Ion Rotaru.

Este posibilă camparea pe oricare din maluri. Costul campării este de 100 de lei/cort, sau, gratis, în cazul în care se achită cel puțin o sculă de pescuit/cort. Mai multe detalii aici.

Cât costă:
# căsuța cu dormitor supraetajat la salcii (patru persoane) – 500/600 de lei (luni-joi/weekend);
# căsuță cu dormitor (două persoane) – 400/500 de lei (luni-joi/weekend);
# căsuță cu trei paturi separate (trei persoane) – 450/550 de lei (luni-joi/weekend).


Dacă doriți să vă avântați într-o călătorie cu cortul, citiți despre tot ce trebuie să deții pentru o astfel de aventură în sânul naturii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente