Rezultatul perchezițiilor efectuate la contabila PSRM. A fost depistat şi ridicat telefonul mobil al persoanei bănuite

PSRM-2
Foto: realitatea.md

Procuratura Anticorupţie, informează că, în rezultatul percheziţiilor efectuate, astăzi 20 august 2022, la domiciliul și automobilul contabilei partidului politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, a fost depistat şi ridicat de către procurori, telefonul mobil al persoanei vizate, care fiind examinat la faţa locului în vederea aprecierii relevanţei pentru cauza penală, în conţinutul acestuia au fost depistate conversaţii efectuate de către aceasta cu diverse persoane atât prin SMS, cât și prin intermediul aplicațiilor online: „Telegram”, „Viber”, „WhatsApp” referitor la circumstanțele finanțării partidului politic vizat.

„La fel, în cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate documente şi dispozitive informatice, care urmează a fi examinate şi apreciate în ansamblu cu alte probe administrate în cauza penală investigată.

Totodată, menţionăm că, contabila PSRM este cercetată în stare de libertate, în privinţa acesteia începând cu 05 august 2022, fiind aplicată măsura preventivă sub formă de obligarea de a nu părăsi localitatea, având interdicţia de a comunica şi interacţiona direct sau mijlocit cu persoanele implicate în cadrul acestei cauze penale.

Reamintim că, persoana vizată este învinuită de complicitate împreună cu fostul şef de stat și alte persoane de acceptarea finanțării partidului politic „PSRM” din partea grupului criminal creat și condus de Plahotniuc Vladimir, falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a partidului politic “PSRM” pentru anii 2018 și 2019, falsificarea documentelor oficiale de către doua sau mai multe persoane şi spălarea de bani de către un grup criminal organizat.

Acţiunile de urmărire penală pe acest caz sunt în curs de desfăşurare, la finalizarea cărora, Procuratura Anticorupţie va veni cu informaţii suplimentare.

Subsecvent, ținem să menţionăm că, investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanei vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal” se spune în comunicat.

În urma perchezițiilor PSRM a venit cu următoarea reacție: „Partidul Socialiștilor condamnă metodele murdare utilizate de sistemul represiv al guvernării împotriva opoziției.

Toate acuzațiile guvernării PAS și ale procurorilor controlați de aceasta sunt o bulă de săpun care inevitabil se va sparge.

PSRM întotdeauna a respectat legea și a susținut reformele menite să consolideze statul de drept. În conformitate cu legea, PSRM a reflectat corect și în termeni activitatea sa în rapoartele prezentare la CEC.

Vom dovedi că acuzația împotriva contabilului formațiunii a fost fabricată și face parte din șirul de acțiuni de capturare a statului. Vom oferi protecție juridică competentă și cuprinzătoare în instanțele naționale și internaționale.

PSRM condamnă cu fermitatea acțiunile abuzive ale guvernării împotriva opoziției. Actualii acuzatori vor trebui să răspundă pentru atacurile lor murdare, în strictă conformitate cu legea”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente