‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
19.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAcordul de Grant în valoare de 3,1 milioane de dolari, dedicat agriculturii conservative -...

Acordul de Grant în valoare de 3,1 milioane de dolari, dedicat agriculturii conservative – în vigoare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Banca Mondială a declarat intrarea în vigoare, începând cu 18 august curent, a Acordului de grant în valoare de 3,105 milioane dolari SUA oferite din sursele Fondului Global de Mediu (GEF), confirmând astfel îndeplinirea de către Republica Moldova a tuturor procedurilor necesare în acest sens.

Acordul de grant reprezintă a patra finanțare adițională pentru Proiectul Agricultura Competitivă în Moldova și vizează extinderea activităților de încurajare a aplicării practicilor de management durabil al terenurilor (MDT), promovarea de cunoștințe și integrarea acestor practici, precum și măsuri de protecție și conservare a solului.

Acordul prevede, printre alte activități, acordarea de granturi producătorilor agricoli care investesc în practici și tehnologii agricole și de mediu prietenoase solului (no-till/mini-till, măsuri agro-forestiere, sisteme de irigare etc.).

Totodată, potrivit prevederilor Acordului, urmează a fi reabilitate 2000 ha de fâșii forestiere de protecție în bazinul râului Răut în regiunea de Nord a țării, unde degradarea solurilor a atins proporții alarmante.

Valoarea maximă a grantului de care vor putea beneficia agricultorii este de 10 mii de dolari per beneficiar și nu va depăși 30% din valoarea investiției. 

Termenul limită pentru implementare este 31 decembrie 2024.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

4 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›