Festivalul Internațional inedit de muzică clasică Vinopera

19 Aug. 2022, 09:11
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
19 Aug. 2022, 09:11 // Actual //  bani.md

Pe 2 septembrie 2022, la ora 19.00, Castelul Mimi va găzdui VinOPERA – un Festival Internațional inedit de muzică clasică. Considerăm acest eveniment ca fiind primul festival sustenabil din R. Moldova, desfășurat în concordanță cu principiile de dezvoltare durabilă: crearea locurilor de muncă în zonele rurale, crearea de „plastic free zone” (neutilizarea paharelor de plastic pe parcursul festivalului), folosirea mobilierului din materiale uzate, reutilizarea butoaielor pe post de mobilier, reducerea substanțială a cantității de apă utilizată.

Primul „tren” al vinului, care va transporta de la Chișinău la Bulboaca publicul spectator, va permite reducerea cantității de dioxid de carbon, eliminată în cazul utilizării altor mijloace de transport, și va contribui la creșterea numărului celor care utilizează mijloace de transport în comun.

Totodată, precizăm că, datorită utilizării „trenului” vinului, mai bine de 400 de automobile vor fi lăsate acasă, astfel evitându-se consumarea combustibilului și eliminarea dioxidului de carbon.

Din acest an, VinOPERA devine un Festival Internațional. Astfel, la Castelul de la Bulboaca invităm artiști apreciați care evoluează pe cele mai importante scene europene. Nume sonore, precum cel a sopranei Valentina Naforniță, Artistă a Poporului, a baritonului Iurii Samoilov, care vine direct de la „Salzburger Festspiele” – Festivalul Internațional de la Salzburg, Danioel Jinga, maestru de cor al Corului Operei Naționale din București, dirijor principal al Orchestrei Simfonice „Muntenia”, tenorul Dumitru Mițu, din R. Moldova, laureat al concursului international „Neue Stimmen” din Germania, acompaniați de Orchestra simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Vizitatorii sunt așteptați împreună cu familiile și prietenii, cu mașina proprie sau cu trenul Chișinău – Castel Mimi, dus-întors. Trenul Vinului va porni la ora 17:30 de la Gara feroviară din Chișinău.

Doritorii își pot rezerva din timp biletele, numărul locurilor fiind limitat. Telefon pentru rezervări – +373 6200 1893 sau pe:

https://iticket.md/event/festivalul-interna-ional-de-muzic-clasic-vinopera-la-castel-mimi

Prețul biletelor:

Ticket zone A: 800 MDL

Ticket zone B: 640 MDL

Ticket zone C: 400 MDL

Prețul biletului la tren: 100 MDL

Cod vestimentar: Ținute de seară.

Partener General  – VISA

Partener media General – Jurnal TV

Festivalul Internațional VinOPERA este organizat de Fundația „Constantin Mimi”, în colaborare cu Institutul Cultural Român și Castelul Mimi.

Fundația „Constantin Mimi” susține proiectele de promovare a valorilor si tradițiilor autentice naționale, proiecte de cercetare și dezvoltare culturală, economică, antreprenorială și socială, proiecte de educație și formare, proiecte de sporire de capitalului uman, precum și de creștere a competitivității și de suport a acțiunilor de dezvoltare durabilă din diverse domenii.

P.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 20:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 20:28 // Actual //  Lupu Eduard

Moldovagaz urmează să solicite o reducere a tarifului pentru gazul natural, conform anunțului făcut de directorul companiei, Vadim Ceban, cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Cererea va fi depusă mâine, pe data de 26 aprilie, la Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE), în speranța de a aduce un beneficiu semnificativ consumatorilor finali. Cu toate acestea, Ceban nu a oferit detalii precise în legătură cu mărimea estimată a reducerii tarifului.

În data de 23 aprilie, membrul Consiliului Energocom, Alexandr Slusari declara că prețul gazului vândut de Energocom către Moldovagaz ar urma să fie între 300-350 dolari pentru mia de metri cubi, în luna mai.

Tariful la gaz pentru consumatorii casnici s-a redus cu 19,9%, la 14,47 cu TVA inclus, potrivit deciziei ANRE aprobată în cadrul ședinței de astăzi, 21 februarie.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău