Goana după trilionul de dolari! Avocații strâng bani pentru a sechestra bunurile rușilor sancționați

19 Aug. 2022, 10:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Aug. 2022, 10:07 // Actual //  Lupu Eduard

În timp ce politicienii din țările occidentale se gândesc dacă activele rusești blocate pot fi folosite pentru a compensa pierderile Ucrainei, avocații specializați în cazuri complexe au preluat cazurile, deja.

La scurt timp după invazia rusă, un număr de avocați occidentali au creat Alianța pentru Justiție din Ucraina (UJA) pentru a sprijini guvernul și poporul Ucrainei, inclusiv prin dezvoltarea de strategii juridice pentru a-i aduce pe cei responsabili de război în fața justiției. Partenerii Alianței includ anchetatori, inclusiv Bellingcat. Acum, a fost inițiată o campanie de strângere de fonduri pentru a iniția procese pentru a avea acces la bunurile rușilor sancționați.

Potrivit acestora, avocații apelează la fonduri speculative, birouri de familie, firme de finanțare a proceselor cu o propunere similară. Dacă procesele au succes, fondurile câștigate vor merge în Ucraina, iar investitorii vor primi o cotă de la aceștia (ceea ce nu este specificat).

Alianța pentru Justiție estimează bunurile rușilor sancționați la un trilion de dolari.

„McCue Jury & Partners sunt avocați fără compromisuri pentru orice client care trebuie să lupte. Suntem o companie recunoscută la nivel internațional care rezolvă cu succes cazuri dificile și complexe împotriva adversarilor dificili. Echipa noastră este prima care este contactată în caz de criză sau nedreptate flagrantă”, se arată în mesajul unei renumite companii de avocatură care face parte din UJA.

Acțiunile avocaților îi pot ajuta pe politicienii occidentali care nu au găsit încă o justificare legală pentru confiscarea bunurilor înghețate ale rușilor care au căzut sub sancțiuni, notează Bloomberg, citat de moscowtimes.ru. De asemenea, Alexei Navalnîi reproșează guvernelor occidentale lipsa de hotărâre: din 200 de persoane din lista Forbes, au fost aplicate sancțiuni doar împotriva a 46, în timp ce unii oameni de afaceri și oficiali pot călători în voie în lume și dețin bunuri în Occident. El a cerut pedepsirea tuturor „oligarhilor și funcționarilor corupți ai lui Putin.

Sistemul de finanțare a litigiilor este în vigoare în Marea Britanie de câteva decenii. Companiile specializate evaluează riscurile și perspectivele de despăgubire, pot acorda împrumuturi caselor de avocatură sau pot oferi investiții – venitul reprezintă o parte din suma câștigată. Există și fonduri de investiții care investesc în litigii. Investitorii tradiționali din acest sector sunt fondurile speculative, birourile de familie (care gestionează activele uneia sau mai multor familii), administratorii de avere, investitorii privați bogați.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău