Muzeul Național de Istorie te invită la o nouă expoziție în aer liber „Bestiarul lui Lem ilustrat de Mróz”

colaj
Foto: english.lem.pl

În perioada 22 august 2021, 26 septembrie 2022, Muzeul Național de Istorie a Moldovei prezintă expoziția „Bestiarul lui Lem ilustrat de Mróz” realizată de profesorul Janusz Górski de la Academia de Arte Frumoase din Gdańsk. Veți vedea Ilustrații semnate de Daniel Mróz cu fragmente din proza lui Lem. Doritorii sunt invitați să vadă expoziția pe gardul muzeului amplasat pe strada 31 August 1989 121A.

Expoziția are menirea de al celebra pe Stanisław Lem scriitor, filozof și futurolog. În lucrarea „Summa Technologiae” Lem a anticipat crearea realității virtuale, inteligența artificială și, de asemenea, a dezvoltat ideile despre evoluția umană. Totodată, romanul „Solaris” a fost ecranizat de Andrei Tarkovsky și în anul 2002 de Steven Soderbergh. „Solaris” a servit drept sursă de inspirație pentru episodul „Solaricks” din sitcomul Rick and Morty.

Renumele internațional îl datorează seriei de povestiri umoristice, reunite sub titlul Ciberiada și publicate în 1965, care propune cititorului o lume mecanizată, populată de roboți. Având drept protagoniști doi roboți constructori cu puteri demiurgice, Trurl și Klapaucius.

Cele mai bune reprezentări ale personajelor lui Lem au fost create de Daniel Mróz, ilustrator și designer renumit din Cracovia.

Vedeți mai jos câteva lucrări realizate de Mróz.

culture.pl
summatechnologiae.e-flux.com

Vedeți detalii despre eveniment aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente