Atenție la frontieră! Un trafic sporit de camioane cu marfă a fost sesizat în posturile vamale moldo-române

vama
Foto: Facebook/ Serviciul Vamal al Republicii Moldova

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a informează că, la moment, se atestă un trafic sporit de camioane cu marfă în posturile vamale situate pe frontiera moldo-română, pe sensul de ieșire din Republica Moldova. 

Astfel, posturile vamale de frontieră activează la capacități maxime pentru a fluidiza traficul și a reduce timpii de așteptare. 

Potrivit informațiilor, numărul autocamioanelor perfectate într-o perioadă de 24 de ore este în continuă creștere, respectiv, în ultimele zile se atestă un flux sporit de autocamioane care intenționează să traverseze frontiera vamală. 

În același timp, capacitatea Serviciului Vamal de a perfecta un număr mai mare de autocamioane este strict dependentă de posibilitatea deplasării acestora după acordarea liberului de vamă ori funcționarii vamali din Republica Moldova pot perfecta și permite trecerea la atâtea camioane câte fizic pot trece spre control la partea română, fără a bloca podul de acces.

Conform comunicatului, în această perioadă, a fost suplinit numărul funcționarilor vamali în Republica Moldova și concomitent, se menține un dialog constant cu colegii din România în scopul sincronizării acțiunilor și minimizării timpilor de control.


Amintim că dimineața Poliția de Frontieră a atenționat despre traficul intensiv la două puncte de trecere a frontierei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente