Nu știi cum să-ți petreci ziua de sâmbătă? Iată o listă cu recomandări de evenimente pe care poți să le vizitezi

289433464_1227586988014724_28192600627092729_n
Foto: Facebook/ DescOperă

Începe weekendul! Desigur că acesta vine și cu un pachet de mai multe evenimente cultural-artistice care se desfășoară în capitală, dar și nu numai. Echipa #diez îți prezintă o listă de evenimente care vor avea loc mâine, 20 august, care vă vor face ziua mai frumoasă.

Mai jos, găsiți lista de recomandări.

LAPOIANA

AO Poiana People vă invită la cea de a IV-a ediție a festivalului „LAPOIANA” ce se va desfășura în parcul satului Glinjeni, r. Fălești, în perioada 19-20 august.

Dacă ești un amator de muzică techno/electro, atunci acesta este locul și weekendul perfect pentru tine.

HODINA FEST 2022

Hai la o Hodina binemeritată! În perioada 20-21 august, cu gașca și cortul, vino să petreci o zi de hodină pe malul Nistru. Organizatorii ți-au pregătit șase zone de activitate: sport, bucătărie, shopping, workshopuri, artă și camping.

AutoFest la Castel Mimi

Timp de două zile, în weekendul 20-21 august, AutoFest de la Castel MIMI va expune zeci de automobile și accesorii pentru acestea, iar amatorii de istorie vor putea apela la excursii și degustări la Castel MIMI, un monument istoric inclus în top 15 cele mai frumoase vinării din lume.

Eugen DOGA – 85

Eveniment aniversar dedicat celor 85 de ani ai maestrului Eugen Doga. Acesta va fi un eveniment unic, exclusiv și istoric în Republica Moldova, desfășurat la Moldexpo în aer liber. 

Bilete pentru toate cele patru evenimente pot fi procurate pe iTicket.

Festivalul „Tezaur Național” ediția a II

În data de 20 și 21 august ești așteptat la Rezervația Culturală-Naturală „Orheiul Vechi” ca să te bucuri de spiritul autentic îmbinat cu elemente modern la Festivalul „Tezaur Național” ediția a II.

Vino să trăiești emoții de neuitat, să te bucuri de frumusețea naturii, să retrăiești mândria purtării portului popular, să te delectezi cu bucatele tradiționale și să savurezi un program cu diverse activități printre care muzică de calitate cu zeci de artiști ai neamului, o paradă a portului popular, o expoziție de Zestrea Neamului, Hora Păcii, bucătărie tradițională, târgul producătorilor autohtoni etc.

Dialog între generații

În cadrul proiectului municipal „Dialog între generații”, Primăria Municipiului Chișinău invită toți doritorii sâmbătă, 20 august, începând cu ora 16.00, la un spectacol muzical în aer liber, prezentat de formația cu titlu model „Megapolis” și de soliștii Sergiu Țurcan și Ian Raiburg. Evenimentul va fi desfășurat în incinta Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Ziua Ucrainei în Moldova

Mâine, 20 august va fi organizat festivalul anual „Ziua Ucrainei în Moldova”. Acesta reprezintă o platformă pentru aprofundarea cooperării dintre Moldova și Ucraina, precum și o resursă necesare de cunoaștere a culturii ucrainene. În cadrul evenimentului organizatorii promit comunicare live, muzică, inclusiv cântece ucrainene, filme cinematografice, bucătărie națională, expoziții și masterclassuri. 

Toți doritorii sunt așteptați la Artcor, începând cu ora 10.00.

Repair Cafe

În data de 20 august, în cadrul atelierul de artă de la Muzeul Zemstvei de pe strada Alexei Şciusev 103, în intervalul orelor 11.00 și 14.00, sunteți așteptați la un Repair Café.

La acest eveniment veți face un pas înapoi de la consumerismul zilnic și veți readuce la viață dispozitivele și obiectele care s-au defectat. La Repair Cafe veți găsi instrumente pentru a repara practic orice obiect defect pe care îl poți aduce cu tine: dispozitive electrice de bucătărie sau casnice, căști, jucării și nu numai. De asemenea, aici găsești voluntari experți, cu abilități de a repara.

Cămara Fest

Vino în data de 20 și 21 august, în parcul „Alunelul”, să iei acasă cele mai dulci fructe, cele mai gustoase legume, vinuri mari de la crame mici, brânzeturi și cașcavaluri speciale, dar și multe alte bunătăți, toate crescute și produse de micii producători locali!

Evenimentul „Cămara Fest” va începe de la ora 9.0.

Ceramică manuală pentru adulți

Mâine, 20 august, în atelierul Studioul Zero, vor fi organizate lecții și de ceramică pentru adulți. O metodă de art-terapie eficientă în combaterea stresului. Lucrările realizate pot fi funcționale și decorative în același timp.

Ceramica manuală pentru adulți” va începe la ora 15.30, pe strada Vasile Alecsandri 16.

*Biletul poate fi procurat printr-un mesaj sau apel telefonic la numărul 0697 88 413.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente