Activezi în domeniul justiției? Participă atunci la programul LEAD Moldova și arată-ți potențialul tău de lider

Leader tineri
Foto: Facebook/ LEAD

A fost lansat un apel de candidaturi pentru programul LEAD Moldova care în acest an este în a 5-a sa ediție. În cadrul programului vor fi selectați 16 tineri juriști din Moldova care vor reuși să-și demonstreze potențialul lor de lideri și dorința de a fi factori de schimbare în sistemul de justiție din țară.

Programul se adresează tinerilor juriști aflați în primii cinci ani de carieră profesională, indiferent de profesia juridică pe care o deține, așa precum avocat(ă), procuror/procuroare, judecător(e), asistent(ă) judiciar(ă), consilier(ă) juridic etc., precum și masteranzilor/masterantelor sau studenţilor și studentelor la drept aflați în ultimul an de studiu.

Cu ajutorul LEAD Moldova vei descoperi ce este managementul schimbării și vei afla cum poți lua cele mai bune decizii. Îți vei perfecționa abilitățile de vorbire în public și vei afla ce tehnici de persuasiune poți folosi în diferite împrejurări. Vei învăța să oferi și să primești feedback, vei afla care îți sunt punctele forte și unde mai poți evolua. Vei afli tot ce ai nevoie despre managementul de proiect și cum să lucrezi eficient în echipă pentru dezvoltarea unor proiecte de grup.

LEAD 2022 presupune trei sesiuni de training offline în Republica Moldova și România, ateliere online de aprofundare și discuții deschise cu profesioniști din diferite domenii, precum și implementarea unor proiecte de grup. 

Dosarul de candidatură, care va fi scris în limba româna, trebuie să conțină:
# un CV;
# o scrisoare de motivație de o pagină;
# un eseu de maxim două pagini sub forma unei idee de proiect despre o schimbare pe care vrei să o întreprinzi în organizație, profesie sau în sistemul de justiție. 

*Documentele vor fi redactate în limba română, mărimea caracterelor 11 și distanță de 1,5 între rânduri.

Termenul limită de depunere a dosarului este duminică, 28 august, ora 23.59. Acestea vor fi trimise pe poșta electronică [email protected]

Preselecția candidaților va fi desfășurată în perioada 29-30 august, interviurile cu persoanele selectate vor fi petrecute în perioada 1-7 septembrie, iar rezultatele, care vor fi anunțate prin intermediul poștei electronice, vor fi afișate în data de 8 septembrie 2022. 

Toate costurile de participare în program vor fi acoperite de organizatori, în afară de transportul spre/dinspre locurile de desfășurare ale sesiunilor de training.

Pentru mai multe detalii accesați platforma programului, web siteul organizatorilor sau pagina de Facebook a LEAD Moldova.

Programul este implementat de Asociația INK – Innovation Needs Knowledge (București, România) cu sprijinul financiar al Ambasadei Canadei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente