David Popovici s-a calificat în finala probei de 400 metri liber, la Campionatul European de la Roma

David Popovici reușește o nouă performanță. Sportivul român s-a calificat în finala de 400 de metri a Campionatului european de la Roma, informează Digi24.ro

Foto: Profimedia Images

David Popovici a fost primul în seria sa, cu timpul de 3:47. 99 şi al patrulea după încheierea celor cinci serii. Finala probei este programată miercuri seară, de la ora 19:53.

În urmă cu două zile, David Popovici a câștigat proba de 200 m liber la Campionatele Europene de nataţie de la Roma cu timpul de 1:42.97, al treilea cel mai bun timp din istorie la această probă. El a înregistrat un nou record mondial și european la juniori. Sâmbătă, Popovici a cucerit titlul în proba de 100 m liber, cu un nou record mondial (46 sec 86/100).

Cele mai mari publicații sportive l-au ovaționat pe înotătorul român după cele două medalii de aur de la Roma. „Extraterestru”, „campion”, „de pe altă planetă”, „rege al natației”, „fenomen”. Sunt doar câteva dintre laudele pe care i le-au adus jurnaliștii străini.

David Popovici este deja comparat cu cel mai mare înotător al tuturor timpurilor, Michael Phelps. Antrenorul americanului a spus într-un interviu care sunt avantajele lui David. Robert Bowman, antrenorul lui Michael Phelps: Știe cum să își păstreze ritmul și să își conserve energia.

Asta îl face un înotător foarte bun și în proba de 200 de metri. Îmi amintește de Michael Phelps când era tânăr. Au un fizic asemănător. Este slab. Nu are multă masă musculară. Asta a spus și el: sunt o legendă slabă.

Generează viteză, pentru că se reduce din greutate, iar acesta este cel mai bun mod să înoți. Nu trebuie să te folosești doar de putere. (Sursa: SwimSwam)


Pub