‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMoldova a exportat de aproape șase ori mai multe cereale în 2022

Moldova a exportat de aproape șase ori mai multe cereale în 2022

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Exporturile de mărfuri și produse moldovenești au însumat 2,3 miliarde de dolari și s-au majorat cu 1,7 ori în primul semestru al anului 2022 față de perioada similară a anului precedent, arată datele Biroului Național de Statistică.

Ponderea cea mai mare în totalul exporturilor au constituit cereale – 14,6%, mașini și aparate – 12,3% și semințe și fructe oleaginoase – 11,2%.

În ianuarie-iunie 2022, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2021, au sporit exporturile de cereale și preparate pe bază de cereale (de 5,7 ori), petrol, produse petroliere și produse înrudite, în principal reexporturi (de 15,5 ori), grăsimi și uleiuri vegetale fixate, brute, rafinate sau fracționate (de 5,2 ori), semințe și fructe oleaginoase (de 3,3 ori).

Republica Moldova cel mai mult importă carburanți și produse petroliere – 14,7%, gaz – 10%.

Decalajul considerabil dintre exporturile și importurile de mărfuri a determinat acumularea în ianuarie – iunie 2022 a unui deficit al balanței comerciale în valoare de 2 miliarde de dolari SUA sau cu 122 de milioane de dolari SUA (+6,3%) mai mult comparativ cu cel înregistrat în aceeași perioadă.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›