‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMaia Sandu: Chișinăul ar dori să reia exporturile de fructe către Rusia

Maia Sandu: Chișinăul ar dori să reia exporturile de fructe către Rusia

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Președinta Maia Sandu a declarat despre interesul Republicii Moldova de a-și exporta produsele pe diverse piețe, inclusiv pe cea din Federația Rusă. Declarația a fost făcută de șefa statului în cadrul unui interviu acordat unui post TV, informează Infotag.

Întrebată cu privire la interzicerea de a exporta produsele vegetale din Moldova către piaţa rusă, ea a spus că Chişinăul „ar dori să reia exporturile de fructe către Rusia, dar nu ştie motivele interdicţiei – sunt acestea de ordin tehnic, economic sau politice”.

De asemenea, Maia Sandu și-a exprimat regretul că Rosselkhoznadzor nu a indicat localitățile unde au fost depistate nereguli.

„Dacă Federația Rusă are unele argumente, vrem să le auzim, să vină, să verifice la fața locului, să găsim o soluție. Dacă există o problemă tehnică, vrem să fim siguri că este o problemă tehnică și, ulterior, o vom rezolva. Dar atunci când în lista localităților care nu mai pot exporta în Rusia nu apar localități unde au fost depistate probleme, atunci ne întrebăm dacă aceasta este o problemă economică sau politică”, a spus Sandu.

Menționăm că, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, care a avut loc ieri, 15 august, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a propus crearea un grup de lucru moldo-rus pentru a efectua o anchetă ce va concluziona motivele care au dus la sistarea importului.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Foarte bună ideia cu a forma o comisie pentru verificarea și dezmințirea sau claritatea în acest caz. ȘI aș vrea să menționez că toți liderii trebuie să lucreze doar la calitate, nu uitați dacă lucrezi la calitate apare vrei nu vrei și cantitate.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›