‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrima navă cu cereale din Ucraina a ajuns în Siria

Prima navă cu cereale din Ucraina a ajuns în Siria

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prima navă cu cereale din Ucraina care a plecat din Odesa în 1 august a ajuns în Siria. Imaginile din satelit arată vasul Razoni acostat în portul Tartus, scrie Financial Times, citat de Kyev Independent, scrie agrobiznes.ro.

Potrivit imaginilor din satelit de la Planet Labs, vasul Razoni a acostat în portul Tartus după ce nava a pierdut semnalul pe 12 august. Portul Tartus este singura bază navală a Rusiei din Mediterana.

După ce cerealele transportate de Razoni au fost respinse de cumpărătorul său inițial din Liban, vasul a mers în Turcia și a descărcat 1.500 de tone de marfă. Nava a plecat în 1 august din Odesa încărcată cu 26.527 de tone de porumb.

Vasul era programat să ajungă în Liban, dar cumpărătorul inițial din Liban a refuzat marfa pe motiv că ucrainenii au întârziat prea mult livrarea (peste 5 luni). După această problemă, nava și-a schimbat destinația spre portul turcesc Mersin și a rămas ancorat în largul coastei de sud a Turciei.

Vineri, MarineTraffic a indicat că nava Razoni a părăsit portul turcesc Mersin și se îndrepta spre Egipt. Razoni este prima navă care a plecat din Ucraina încărcată cu cereale după ce Rusia și Ucraina au ajuns la un acord luna trecută, cu participarea Turciei și a ONU.  

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›