Guvernul va angaja 13 adjuncți. Fiecare va fi răsplătit cu un salariu de 22 mii lei

15 Aug. 2022, 12:07
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
15 Aug. 2022, 12:07 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Guvernul creează 13 funcții noi la nivel de ministere și alte 3 la Cancelaria de Stat, care se vor ocupa de subiectul integrării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, scrie Realitatea.md.

Potrivit unui proiect de hotărâre, care urmează să fie supus dezbaterilor, cei 13 angajați vor îndeplini funcția de adjunct al secretarului general de stat și vor ridica, lunar, un salariu de 22 de mii de lei. Pentru realizarea proiectului, din buget se vor aloca, anual, aproape 3,5 milioane de lei.

Cerințele față de candidat sunt: cel puțin 3 ani experiență profesională în domeniu; cunoașterea unei limbi de circulație internațională (nivel C1); abilități de utilizare a computerului.

Proiectul mai prevede instituirea Cabinetului secretarului general al Guvernului. Echipa va fi creată din 3 persoane, iar bugetul pentru aceste funcții este de 600 de mii de lei anual.

„Secretarul general al Guvernului este asistat de un secretar de stat și unul sau mai mulţi secretari generali adjuncţi ai Guvernului. Secretarul general al Guvernului și secretarul de stat deţin funcţii de demnitate publică, iar secretarul general adjunct al Guvernului are statut de funcţionar public de conducere de nivel superior”, se precizează în document.

Noile prevederi vor intra în vigoare, după ce vor fi votate în Parlament și publicate în Monitorul Oficial.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 11:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 11:14 // Actual //  Lupu Eduard

Într-o mișcare strategică pentru consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, Parlamentul a ratificat în ședința de astăzi un acord crucial. Este vorba despre Acordul de împrumut între Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, ce vizează realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acest acord va permite contractarea unui credit de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din valoarea totală a proiectului. De asemenea, Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro din contul unui acord anterior, pentru prima fază a proiectului. Uniunea Europeană contribuie și ea, oferind un grant de 15,4 milioane de euro prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul va implica construcția unei linii electrice aeriene de 400 kV între Bălți și Suceava, România, precum și reconstrucția stației electrice Bălți 400 kV. Bugetul total al proiectului se ridică la 77 milioane de euro și va acoperi și reabilitarea unor segmente de rețele electrice de transport din Republica Moldova, inclusiv înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această inițiativă nu doar va consolida legăturile energetice între cele două țări vecine, ci va contribui și la asigurarea stabilității și sustenabilității sistemului energetic al Republicii Moldova, având un impact pozitiv asupra securității energetice a întregii regiuni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău