A fost extinsă starea militară și mobilizarea generală până în data de 21 noiembrie. Cele mai importante evenimente din a 173-a zi de război

ucraina
Foto: unian.net

Astăzi este a 173-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Letonia a trimis elicoptere militare Ucrainei. Acest lucru a fost confirmat de ministrul apărării al Letoniei, Artis Pabriks, în microblogul său de pe Twitter.

🟣 Rada Supremă a adoptat în a doua lectură proiectul de lege nr. 7 605, care vizează îmbunătățirea și optimizarea procedurii și a mecanismului de expropriere și de sechestrare a bunurilor în tipul stării militare anunțate în țară. Legea a fost votată de 278 de deputați.

🟣 Începând cu 15 august, soldații ucraineni vor beneficia din nou de programul de furnizare a serviciilor de reabilitare gratuită în Letonia. Declarația a fost făcută de Ministerul Afacerilor Externe al Letoniei pe pagina lor oficială.

🟣 În Ucraina a fost extinsă starea militară în țară și mobilizarea generală până în data de 21 noiembrie 2022. Informația a fost anunțată de autoritățile ucrainene.

🟣 Elveția a anunțat că dorește să introducă cerințe mai stricte pentru refugiații din Ucraina care doresc să primească ajutor financiar. Despre asta scrie presa elvețiană.

🟣 Soldații ruși au început să-și scoată familiile din Melitopolul capturat. Acest fapt a fost anunțat la televiziune de primarul orașului.

🟣 Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut un presupus agent al serviciilor speciale ale Federației Ruse, care ar fi colectat informații despre locurile de desfășurare și deplasare a unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie unian.net.

🟣 Unul dintre cei mai buni piloți militari ai Ucrainei a murit pe frontul de luptă. Informația a fost făcută publică de către Liceului Fizico-Tehnic al Consiliului Regional Ivano-Frankivsk pe rețeaua de socializare Facebook.

🟣 Armata rusă din nou lovește regiunea Harkiv. De această dată bombardează teritoriul din tancuri, artilerie grea și avioane, transmite unian.net.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.
Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente