Atac armat asupra unui autobuz cu pelerini la Ierusalim, soldat cu opt răniți. Poliția a arestat un suspect

Opt oameni au fost răniți într-un atac armat asupra unui autobuz, comis în această dimineaţă în centrul Ierusalimului, relatează Reuters. Două dintre victime se află în stare gravă. Poliția a anunțat că a reușit să prindă un suspect în acest caz, informează Digi24.ro

Foto: Profimedia Images

Poliţia israeliană a anunţat că a arestat un bărbat suspectat că a tras asupra autobuzului în centrul Ierusalimului, rănind opt persoane, între care două grav. „Teroristul este în mâinile noastre”, a declarat pentru radioul public Kan Eli Levy, un purtător de cuvânt al poliţiei, potrivit AFP, preluată de Agerpres. „Poliţia a fost informată privind un atac armat asupra unui autobuz în apropiere de Mormântul lui David (...).Poliţiştii au izolat locul şi caută un suspect care a fugit”, anunţase poliţia anterior.

Organizaţia Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii, a anunţat că a intervenit după ce a primit informaţii privind focuri de armă asupra unui autobuz la Ierusalim. Purtătorul său de cuvânt, Zaki Heller, a vorbit despre şapte răniţi, „toţi conştienţi, o femeie şi şase bărbaţi, dintre care doi sunt într-o stare gravă”, dar poliţia a menţionat opt răniţi, potrivit ultimului bilanţ. Purtătorul de cuvânt al spitalului Shaarei Tsedek, din Ierusalim, a declarat pentru AFP că echipe medicale au fost nevoite să efectueze o operaţie de cezariană la o femeie rănită în timpul atacului. „Ea rămâne intubată şi este într-o stare gravă. Bebeluşul este într-o stare stabilă”, a precizat el.

„Toţi cei care vor să ne facă rău trebuie să ştie că vor plăti preţul oricărei atingeri aduse civililor noştri”, a afirmat într-un comunicat dat publicităţii duminică prim-ministrul israelian Yair Lapid. La rândul său, mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a salutat o „operaţiune eroică”, fără a o revendica oficial. „Poporul nostru va continua să reziste şi să lupte prin toate mijloacele”, a precizat Hamas într-un comunicat.


Pub