Armata rusă continuă atacurile asupra centralei atomice din Zaporijjea. Cele mai importante evenimente din a 171-a zi de război

UNIAN
Foto: unian.net

Astăzi este a 171-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Armata rusă continuă atacurile asupra centralei atomice din Zaporijjea. Aceștia ar încearcă să obțină tehnologii la care nu au încă acces. Potrivit multor experți, situația de la centrala atomică de la Zaporijjea este una foarte sensibilă și poate avea consecințe devastatoare, scrie unian.net.

🟣 Slovacia a transmis Ucrainei primele patru tunuri autopropulsate Zuzana 2. Acest lucru a fost anunțat de ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nagy, pe Twitter.

🟣 Armata rusă a confiscat posturile companiei de televiziune „Norma-4” din Herson. Din această cauză, furnizorul ar putea să-și oprească complet activitatea în oraș. Informația a fost confirmată într-un comunicat de presă al companiei.

🟣 Serviciul de Securitate al Ucrainei a reținut o locuitoare a Kievului, în vârstă de 35 de ani, care colecta și distribuia pe un canal de Telegram date importante despre locația unităților militare ucrainene, dar și a obiectelor strategice de infrastructură.

🟣 În regiunea Donețk continuă evacuarea oamenilor. Zilnic din localități sunt transportate în medie de la 500 până la 700 de persoane. Despre acest fapt a menționat președintele Administrației Militare Regionale Donețk, transmite unian.net.

🟣 Soldații ruși au bombardat cu 30 de rachete Nikopolul. În urma acestui atac au fost zdrobite o grădiniță și mai multe case de locuit. Informația a fost confirmată de șeful administrației militare regionale Dnipropetrovsk pe Telegram.

🟣 Armata rusă din nou a atacat Harkivul. Ca urmare, a fost distrusă o mare parte din infrastructura orașului. Acest lucru a fost anunțat de primarul din Harkiv pe pagina sa de Telegram.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.


Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente