Se prăbușesc afacerile din aluminiu ale prietenului apropiat al lui Putin, care a construit drumuri în Moldova

12 Aug. 2022, 12:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Aug. 2022, 12:39 // Actual //  Lupu Eduard

Gigantul rusesc al aluminiului Rusal a anunțat vineri că a fost afectat de sancțiunile internaționale, care au dus la o scădere a cererii din Rusia, raportând o scădere bruscă a profitului net din primul semestru, arată datele companiei.

Profitul net a scăzut cu 16,7% în prima jumătate a anului, la 1,68 miliarde de dolari, potrivit cifrelor publicate vineri într-un comunicat.

Fondat de oligarhul Oleg Deripaska, grupul a declarat că „tensiunile geopolitice în creștere din februarie 2022 au crescut semnificativ volatilitatea pe piețele de mărfuri și valute”.

Aceste tensiuni provocate de ofensiva rusă în Ucraina începând cu 24 februarie și sancțiunile internaționale ulterioare împotriva Moscovei „au afectat negativ activitățile companiilor rusești din diverse sectoare ale economiei, ceea ce a dus la o scădere a cererii de aluminiu în Rusia”, potrivit comunicatului.

În plus, interzicerea de către Australia a exportului de aluminiu, din care se extrage aluminiul, și suspendarea producției la rafinăria de alumină din Nikalaev, Ucraina, „au avut un impact negativ asupra livrărilor de materii prime pentru producția de aluminiu și au provocat o creștere a cheltuielilor”, a transmis sursa citată.

Grupul rus „este obligat să își reorganizeze lanțul de aprovizionare”, se arată în comunicat.

La rândul lor, „proiectele de investiții și programele de modernizare a unităților de producție ar putea fi amânate din cauza dificultăților de livrare a echipamentelor”, adaugă acesta.

Oligarhul rus Oleg Deripaska a făcut, la sfârșitul lunii iunie, la Moscova, declarațiide o virulență rară pentru un reprezentant al elitei ruse, calificând drept „o eroare colosală” războiul lansat de Rusia în Ucraina.

Oleg Deripaska este și acționarul Strabag, care este unul dintre cele mai mari concerne de construcţii din Europa.

În anul 2012, Strabag a câștigat un contract de 34,6 mil. de euro pentru reabilitarea a 48 km din drumul Sărătenii Vechi – Soroca din Republica Moldova. În luna aprilie a anului 2021, întreprinderea de stat Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) a pierdut și la Curtea Supremă de Justiție litigiul cu firma austriacă Strabag AG și urmează să achite despăgubiri de circa 8,4 milioane de euro (peste 181 milioane de lei) pentru lucrările executate de Strabag.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău