Au fost retrase de pe câmpul de luptă circa 522 de trupuri ale soldaților ucraineni decedați. Cele mai importante evenimente din a 170-a zi de război

UNIAN2
Foto: unian.net

Astăzi este a 170-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Autoritățile din Ucraina au anunțat evacuarea obligatorie a locuitorilor din regiunea Donețk. Acest lucru a fost declarat de viceprim-ministra pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar ale Ucrainei, în cadrul unui briefing de presă. De altfel, regiunea Donețk nu va fi unicul teritoriu din care cetățenii vor fi nevoiți să se evacueze. Spre iarnă se așteaptă același lucru și în alte regiuni ale Ucrainei, scrie UNIAN. 

🟣 Suedia permite producerea armelor militare pentru Ucraina. Ministrul apărării din Suedia a informat despre acest lucru în timpul unei conferințe de la Copenhaga (Danemarca). Astfel, Slovacia, Polonia și Cehia au indicat că deja pot ajuta la producția de arme pentru Ucraina. Despre asta a anunțat publicația suedeză STV.

🟣 Marea Britanie a trimis în Ucraina un lot nou de tancuri M270 MLRS. Informația a fost confirmată de ministrul apărării al Ucrainei pe pagina sa de Twitter.

🟣 Armata ucraineană a retras de pe câmpul de luptă circa 522 de trupuri ale soldaților ucraineni decedați. Aceștia se aflau și în lista persoanelor dispărute. Potrivit informațiilor, cadavrele au fost preluate din direcția regiunilor Donețk, Luhansk și Harkiv. Acest lucru a fost anunțat de comisarul pentru persoane dispărute în circumstanțe speciale din Ucraina.

🟣 Pe frontul de luptă din Ucraina, ar fi uciși și răniți zilnic circa 500 de soldați ruși. Acest lucru a fost raportat de publicația americană The New York Times, cu referire la declarația ministrului adjunct al apărării al Statelor Unite ale Americii, Colin Kall, și a unei surse din administrația președintelui american Joe Biden.

🟣 Patrupezii geniști din Dnipro au primit vestimentație de protecție împotriva munițiilor. Statele Unite ale Americii a trimis acestora armătură, ochelari pentru protecție, pantofi și căști. Informația a fost precizată de Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei pe pagina de Telegram.

🟣 Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a înaintat către Rada Supremă proiectul de lege privind extinderea stării militare din țară și mobilizarea generală, scrie UNIAN.

🟣 Armata rusă a bombardat din nou Kramatorsk, unde au fost înregistrate și victime. Soldații ruși au atacat un sector privat. Anunțul a fost făcut de consiliul orașului Kramatorsk cu referire la primarul orașului.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.
Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente