‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
14.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFederația Rusă comentează interzicerea fructelor și legumelor din Moldova

Federația Rusă comentează interzicerea fructelor și legumelor din Moldova

‹ adv ›
‹ adv ›

Rosselhoznadzor a spus că decizia de a interzice importul de legume și fructe din mai multe regiuni ale Moldovei în Rusia a fost luată din motive întemeiate. Nu există niciun context politic în interdicție, relatează NewsMaker cu referire la TASS.

„Decizia Rosselhoznadzor de a limita posibilitatea exportului de produse în Rusia din anumite regiuni ale Moldovei este susținută din motive întemeiate. Nu există niciun context politic în interdicție”, a comunicat Rosselhoznadzor.

Potrivit sursei, în 2021 au fost depistate 10 obiecte de carantină în 80 de loturi de produse moldovenești.

Rosselhoznadzor a declarat că a sesizat în mod repetat partea moldovenească cu privire la încălcări și a cerut să se ia de urgență măsuri, dar furnizarea de produse nesigure a continuat.

„În iulie 2022, în 13 loturi de cireșe, vișine, mere și piersici au fost depistate trei tipuri de insecte dăunătoare (putregaiul brun, monilioza) și o specie de buruieni – ambrozia”, comunică agenția rusească.

Reprezentanții Serviciului de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse au mai menționat că aplică „măsuri echivalente tuturor țărilor care nu sunt pregătite să respecte cerințele fitosanitare ale Rusiei atunci când furnizează produse.

Amintim că Rosselhoznadzor a introdus restricții la importul de produse agricole din 31 de regiuni ale Republicii Moldova în Rusia, din 15 august.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii