miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeExportă mărfuri fără probleme - tratează termic paleții din lemn la Rikipal

Exportă mărfuri fără probleme – tratează termic paleții din lemn la Rikipal

Recomandate

Recent, trei funcționari ai ANSA au fost reținuți de CNA. Aceștia ar fi eliberat certificate fitosanitare contra mită.

Potrivit actului de sesizare, în perioada 2017-2021, angajați de la Direcția Municipală pentru Siguranța Alimentelor din Chișinău, ai ANSA, ar fi perceput sistematic sume de bani, sub formă de mită, de la agenții economici, pentru urgentarea obținerii certificatelor fitosanitare și altor acte permisive și de calitate, fără ca marfa destinată exportului să fie supusă unui control detaliat.

Funcționarii ar fi eliberat, cu abateri, certificate pentru diferite categorii de mărfuri, precum fructe, legume, cereale, ambalaje din lemn etc.

Compania RIKIPAL condamnă acțiunile funcționarilor care, prin aceste fapte, stimulează concurența neloială.

„Pentru al doilea an consecutiv suntem o companie cu acte în regulă în ceea ce privește tratarea termică a ambalajelor din lemn. Astfel, suntem unica companie din Republica Moldova producătoare de paleți din lemn care dispune de instalație proprie pentru prelucrare termică, conform standardul internațional IPPC – ISPM15”.

Normele de tratament termic înlătură definitiv dăunătorii din interiorul lemnului.

„Aceste lucrări permit accesul fără probleme a mărfurilor pe piețele internaționale, pentru că emitem Certificat de tratament termic, care se prezintă beneficiarilor finali, în vamă sau organelor de control”.

Siguranța controlului fitosanitar la export începe de la prelucrare termică a ambalajelor din lemn la Rikipal.

Pentru detalii accesați www.rikipal.md sau apelați Departamentul vânzări: (+373) 79-70-50-55.

Rikipal
Rikipal
RIKIPAL şi-a început activitatea în anul 2009. Compania face parte dintr-un holding care activează de mai mult de 15 ani în sectorul de producere şi comercializare a ambalajelor din lemn în ţări precum Rusia, Letonia, Ukraina şi Belarus.

Citește și ›

Advertoriale