Cum comentează Procuratura atacul asupra mamei lui Igor Dodon, în incinta instituției

Procuratura Anticorupție a venit cu un comentariul, despre atacul asupra mamei lui Igor Dodon, în incinta instituției. Astfel, PA susține că „persoanele citate nu trebuie sa fie supuse la asa fel de tratament”.

Foto: captură video

„Aferent, incidentului care s-a produs la intrarea și în sala de audiență a Centrului Național Anticorupție, declarăm că, Procuratura Anticorupție își manifestă dezacordul cu producerea acestui incident și susține că persoanele citate la Procuratura Anticorupție nu trebuie să fie supuse la așa fel de tratament. Or, una din prioritățile în activitatea instituției ține de respectarea drepturilor și libertăților persoanei, precum și a demnității umane tuturor celor implicați în procesul penal.

Totodată considerăm relevant de a menționa că Procuratura Anticorupție nu are competențe și posibilitate de a gestiona careva incidente de genul celor de ieri, având în vedere faptul că, Procuratura Anticorupție nu dispune de spații proprii, accesul și ieșirea din sediul instituției fiind reglementat de autoritatea care gestionează încăperea, reguli care nu prevăd modalități reale de a asigura confidențialitatea identității persoanelor citate la Procuratura Anticorupție”, menționează PA.

Președinta Maia Sandu respinge acuzațiile predecesorului său de la Președinție, Igor Dodon, că ea ar sta în spatele atacului asupra mamei sale, care s-a întâmplat ieri în fața Procuraturii Anticorupție.

Mama fostului președinte, Igor Dodon, a fost atacată ieri de Maria Olari, care a huiduit-o și a numit-o, întrebând-o „cum a venit la Procuratură, parcă era cu infarct la spital”.

„Maia Sandu, tu ai mamă? Maia Sandu, tu ai suflet? De ce permiți ca niște nebuni și nebune cu certificat de la psihiatrie să își bată joc de oameni? De ce permiți ca mama unui fost șef de stat să fie umilită și batjocorită public de niște mizerii morale care trăiesc din bani negri plătiți pe ascuns de sponsorii PAS? Mă adresez și către alții din Guvernarea PAS, către cei care poate mai au un pic de rațiune acolo. Ați ajuns să vă sprijiniți azi pe susținerea unor fanatici și a unor nebuni, cum este această mizerie morală, care a făcut-o pe mama să asiste neputincios la un atac violent? La acest nivel de disperare și de ură ați ajuns?”, a declarat Igor Dodon, după atacul asupra mamei sale.

„Banda de fanatici, care apar ca la comandă oriunde li se poruncește, nu mai impresionează deja. Ei sunt la lucru și execută ordinele din camera de regie. Însă întrebarea este către procurori: de ce ei acceptă să fie implicați în acest spectacol degradant?”, a comentat, la rândul său, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.


Pub