(foto) Un patruped specializat în depistarea explozibilului, ales să activeze la Aeroportul Chișinău: Veghează verificarea pasagerilor și bagajelor

Un patruped adus din Letonia, specializat în depistarea explozibilului, a fost „angajat” la Aeroportul Internațional Chișinău, pentru a sta la straja frontierei aeriene. Asta în contextul în care, în ultima perioadă, s-au întețit alertele cu bombă la Aeroport, fiind înregistrate și câte 2-3 în unele zile.

Foto: Poliția de Frontieră
Anzor, patrupedul Poliției de Frontieră, de 10 zile este la straja frontierei aeriene, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Alături de polițistul de frontieră, acesta veghează toată procedura de control al pasagerilor și bagajelor lor.

Blănosul este cunoscut pentru iscusință și agerime, fapt pentru care a fost ales să activeze la Aeroport. Anzor este specializat în depistarea explozibilului și, în această perioadă, misiunea sa este una foarte importantă. Este mereu pregătit să intervină și să-și îndeplinească operativ activitatea.

Anzor împreună cu alți patrupezi au fost școliți de specialiștii de la serviciile tehnico-explozivă ale IGP, pentru intervenții corecte și prompte. El are o vârstă de patru ani și a fost adus din Letonia, pe când avea doar trei luni. A activat la Sectorul Poliției de Frontieră Ungheni, însă a avut și multe chemări de serviciu în alte subdiviziuni. 







Pub