MAEIE îndeamnă moldovenii să evite deplasările pe insula Thasos, Grecia. A fost dispusă evacuarea cetățenilor din cauza incendiilor

incendii Grecia
Foto: AP/Yorgos Karahalis

Din cauza incendiilor de vegetație, care afectează în prezent estul insulei Thasos, Grecia, autoritățile elene au dispus evacuarea cetățenilor din regiune. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) recomandă cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate de incendii.

„Niciun cetățean moldovean nu a fost afectat, nefiind până la această oră recepționate solicitări de asistență în adresa misiunii noastre diplomatice la Atena. În context, recomandăm cetățenilor moldoveni să evite deplasările în zonele afectate de incendii, iar cei care deja se află în acele zone să ia legătura cu misiunea noastră diplomatică”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, 11 august 2022, în stațiunea Skala Potamia, una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe insula Thassos. Presa elenă scrie că flăcările au scăpat de sub control, iar zonele Koinira și Limenaria au fost evacuate.


Cetățenii pot contacta Ambasada Republicii Moldova la Atena la următoarele numere de telefon: +30 699 793 9458, sau prin e-mail: [email protected], precum și la Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau 022 23 20 02, e-mail: [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente