‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 8 mai, 2024
16.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrima investiție elvețiană de peste 1,5 mln euro în Moldova: O fabrică de procesare...

Prima investiție elvețiană de peste 1,5 mln euro în Moldova: O fabrică de procesare a legumelor și fructelor, construită la Ștefan Vodă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prima investiție elvețiană din Republica Moldova de peste un milion și jumătate de euro a fost realizată cu succes la Ștefan Vodă.

Acum un an, Schoeni a anunțat despre faptul că investește 1,5 milioane de euro în construcția unei fabrici de procesare a legumelor și fructelor, cu suprafața de două mii de metri pătraţi, în raionul Ștefan Vodă.

La prima etapă, la întreprinderea cu proces automatizat deplin au fost create 30 de locuri de muncă, iar procesul de recrutare al personalului este în plină desfășurare.

Potrivit studio-l.online, compania elvețiană își propune să achiziționeze materia primă de la micii producători locali și să o transforme în semifabricate congelate, murături sau pireuri.

Fabrica, care are peste două mii de metri pătrați, deja a fost construită, iar investitorul elvețian a demarat procesul de recrutare a personalului și achiziționarea materiei prime.

„Planul de afaceri presupune ca în primul an de activitate, volumul producţiei  să fie în sumă 18 milioane de lei. În perspectivă mai îndelungată, este planificată extinderea capacităţilor şi suprafeţelor de producere până la 10 000 de metri pătrați, cu majorarea corespunzătoare a volumului investiţiilor şi a locurilor de muncă. Vor fi produse atât semifabricate congelate, cât şi producţie finită”, subliniază Vitalie Pintilei, administratorul întreprinderii.

Fiind rezidentă a Zonei Economice Libere „Bălţi”, compania va exporta întregul volum de producţie fabricată în primul rând în Elveţia, ţările Uniunii Europene.

‹ adv ›

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›