11 persoane au decedat în urma unui atac nocturn din Dnipropetrovsk. Cele mai importante evenimente din a 168-a zi de război

herson
Foto: Facebook/Sergey Khlan

Astăzi este a 168-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 În Bahmut, regiunea Donețk, ca urmare a bombardamentelor de astăzi, cel puțin șapte locuitori au fost uciși, iar alți șase au fost răniți. Acest lucru se precizează în mesajul Procuraturii Generale din Ucraina.

🟣 Ucraina spune că rușii au mărit numărul atacurilor cibernetice. Potrivit datelor, în luna iulie au fost înregistrate 203 atacuri asupra sistemelor guvernamentale și instituțiilor financiare ucrainene, transmite Serviciul de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informației al Ucrainei.

🟣 Ucraina nu poate stabili cauza exploziilor de la aerodromul Saki din Crimeea, unde Rusia își bazează aviația. Cu toate acestea, Ministerul Apărării al Ucrainei este mulțumit de rezultat. Declarațiile au fost făcute de șefa centrului de presă coordonator comun al Forțelor de Apărare ale Ucrainei „Pivden”, transmite unian.net.

Amintim că ieri în apropierea Aeroportului Militar din Novofedorivka, Crimeea, au avut loc mai multe explozii. Potrivit martorilor locali, începând cu ora 15.20, s-au auzit cel puțin 12 explozii. În urma exploziilor, o persoană a decedat, iar altele cinci, printre care și un copil, au fost rănite.

🟣 Forțele armate din Ucraina au lovit podul de lângă centrala hidroelectrică Kakhovka. Acum acesta este inutilizabil. Potrivit autorităților ucrainene, acest pod este o verigă importantă în lanțurile logistice ale ocupanților ruși. Aceștia mai menționează că lovitura a fost „îngrijită, dar eficientă”, transmite unian.net.

🟣 Armata rusă a lovit regiunea Nicolaev. În urma atacului, trei persoane au fost rănite. Acest lucru a fost anunțat de reprezentantul comandamentului operațional „Pivden”.

🟣 În regiunea Herson, armata rusă își plasează echipamentele în apropierea infrastructurii strategice pentru a evita bombardamentele de către Forțele Armate ale Ucrainei. Acest lucru a fost anunțat de consilierul președintelui administrației militare regionale Herson.

🟣 Țările G7 cer Rusiei să întoarcă centrala nucleară Zaporijjea sub controlul Ucrainei, transmite reuters.com.

Amintim că, pe 5 august, armata rusă a tras de patru ori în centrala nucleară Zaporijjea. La una dintre unitățile de alimentare protecția de urgență s-a dezactivat. Acum această unitate este descărcată și deconectată de la rețeaua electrică.

🟣 Pe parcursul nopții, armata rusă a atacat regiunea Dnipropetrovsk din „Gradov”. 11 oameni au fost uciși, iar alți 13 sunt răniți. Atacurile au fost lansat asupra zonelor rezidențiale. Acest lucru a fost anunțat de către președintele administrației militare regionale Dnipropetrovsk.

🟣 Zece persoane au murit stând la rând pentru evacuare la punctul de control din Vasâlivka (regiunea ocupată temporar de Rusia). Acestea au încercat să treacă pe teritoriul controlat de Ucraina, transmite unian.net.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente