‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina se așteaptă la 20 miliarde de dolari din exporturile de cereale

Ucraina se așteaptă la 20 miliarde de dolari din exporturile de cereale

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ucraina se așteaptă să obțină cel puțin 20 de miliarde de dolari din exporturile de cereale, luând în calcul prețurile la produsele alimentare de pe piața mondială.

Anunțul a fost făcut de viceministrul ucrainean al Agriculturii, Taras Vîsoțki, scrie serviciul de presă al Ministerului.

Vîsoțki a spus că Ucraina are zeci de cereri din alte țări, iar acest lucru este o confirmare că proprietarii de nave și traderii cred că, sub patronaj internațional, vor fi îndeplinite acordurile privind cerealele. 

Oficialul a mai adăugat că trei porturi din Odesa vor putea deservi de la 80 de nave pe lună.

„Vorbim de 3-3,5 milioane de tone de produse pe lună. Astăzi, aceasta este o cifră destul de optimistă. Și este totodată, un semnal pozitiv pentru echilibrarea prețurilor pe piața internă”, a subliniat Vîsoțki. 

Potrivit acestuia, creșterea prețurilor va putea acoperi costul, astfel încât fermierii să își poată continua lucrările.

Presa străină a scris mai devreme că, la 22 iulie, la Istanbul a fost încheiat un acord privind furnizarea cerealelor ucrainene. Documentul a fost semnat de reprezentanții Ucrainei, Rusiei, ONU și Turciei.

‹ adv ›

Ulterior, pe 27 iulie a avut loc deschiderea Centrului Comun de Coordonare. Reprezentanții Turciei, Rusiei, Ucrainei și ONU vor monitoriza implementarea acordurilor.

În conformitate cu acordul, navele de marfă care transportă o încărcătură de cereale și alimente din porturile Ucrainei ancorează într-un punct prestabilit de la intrarea în strâmtoarea Istanbul. După aceea, nava este inspectată de reprezentanții Turciei, Federației Ruse, Ucrainei și ONU de la Centrul Comun de Coordonare. Apoi, navele își continuă drumul către destinația lor finală.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›