‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
17.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriReacția ANSA după ce Rusia a interzis importul de fructe și legume

Reacția ANSA după ce Rusia a interzis importul de fructe și legume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor susține că până la această oră nu a primit nicio informație oficială din partea Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse (Rosselhoznadzor) privind decizia de a interzice importul produselor vegetale din Republica Moldova, scrie Deschide.md.

Iulia Haidarlî, șeful adjunct al Direcției sănătatea plantelor din cadrul ANSA, a menționat că anterior Rosselhoznadzor notifica oficial despre fiecare caz când în produsele moldovenești au fost depistate obiectele de carantină. De data aceasta, însă, nu a anunțat nimic, cu excepția informației publicate pe pagina web a instituției.

„Este o decizie a Federației Ruse care este plasată doar pe pagina web a instituției. Până la moment noi nu avem nicio informație. Când o să fim anunțați oficial, atunci o să revenim cu detalii suplimentare. Fiecare notificare este primită oficial și este oferit răspuns la care se expun măsurile fitosanitare luate în cazul când sunt indicate produsele și producătorul”, a declarat oficialul.

La fel, Iulia Haidarlî a precizat că numărul de cazuri când în produsele moldovenești au fost depistate obiecte de carantină este unul nesemnificativ.

„Este o stare fitosanitară normală pentru orice stat”.

Menționăm că, în acest context Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a anunțat că s-a autosesizat referitor la interzicerea parțială a importului de produse vegetale din Republica Moldova și organizează mâine, 11 august, o întrunire cu factorii de decizie, ANSA, Asociațiile de profil ale producătorilor agricoli și exportatorilor, pentru a analiza și discuta informația publicată de Rosselhoznadzor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Noi cu toți trebuie să trăim bine dar să lucrăm cu cine dorește să lucreze cu noi. Nu trebuie să ne limităm la ușile doar a unei gospodării, deschidem și alte uși lucrăm la calitate cedăm puțin din preț și întrăm cu produsele noastre și pe la alții.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›