Olimpiada Mondială de Șah: Ivan Schițco a jucat remiză cu campionul mondial Magnus Carlsen

Un nou succes al echipei Moldovei la Olimpiada Mondială. Echipa masculină a Moldovei a învins cu 2,5 la 1,5 echipa Norvegiei condusă de campionul mondial Magnus Carlsen în runda a zecea a Olimpiadei Mondiale de Șah. Ivan Schițco a jucat remiză cu Magnus Carlsen. Soarta meciului a fost decisă de victoriile lui Vladimir Hamițevici și Dragoș Cereș. Moldova a acumulat 15 puncte (șase victorii și trei remize) înaintea ultimei runde și împarte locurile 6-11.

Foto: captură

În runda a 7-a echipa băieților a reușit să învingă puternica echipă a Georgiei condusă de MMI Baadur Jobava. În runda a opta au jucat remiză cu echipa Italiei condusă de MMI Daniel Vocaturo, iar în runda a noua au învins echipa României condusă de MMI Constantin Lupulescu.

În ultima rundă Moldova va juca cu selecționata Angliei. Clasamentul e condus de echipele Uzbekistanului și Armeniei, care au acumulat câte 17 puncte.

Echipa fetelor a câștigat în runda a zecea cu scorul de 4:0 de la echipa din Monaco, acumulând 11 puncte cu cinci victorii și o remiză. În ultima rundă Moldova va juca cu selecționata Sloveniei. Clasamentul feminin e condus de echipa Indiei, care a acumulat 17 puncte.

Olimpiada Mondială de șah se desfășoară în perioada 28 iulie – 10 august în orașul Chennai, India. Olimpiada constă din două turnee pe echipe, unul mixt și unul feminin. La ediția din acest an participă 188 de echipe.


Pub