(video) A omorât-o, după ce i s-a năzărit că e demon. O moldoveancă, înecată la Sankt Petersburg. Suspectul, un tânăr cu schizofrenie, se declară Napoleon

Crimă șocantă în Sankt Petersburg. O moldoveancă de 32 de ani a fost ucisă pe 8 august, în centrul orașului, scrie „МК в Питере”. Suspectul ar fi un tânăr care suferă de o boală psihică, în vârstă de 26 de ani. Acesta susține că victima i-ar fi părut un demon.

Foto: captura ecran

Potrivit martorilor oculari, bărbatul ar fi înecat femeia în râul Monastîrca, luni dimineață. Trecătorii nu au reușit să o salveze, dar au alertat Poliția. Suspectul a fugit de la locul crimei, însă la scurt timp, oamenii legii l-au reținut. Acesta este originar din regiunea Perm, iar la Sankt Petersburg venea frecvent și se caza pe noapte în pensiunile locale.

Jurnaliștii de la 78.ru au reușit să discute cu tatăl tânărului, care a confirmat că fiul său este bolnav de schizofrenie. Acesta a mai relatat că până la 6 ani, copilul său părea să fie sănătos, dar atunci când a început să frecventeze școala, au început să se întâmple lucruri stranii. Inițial i se năzărea că sunt microfoane în pereți, apoi a început să fie agresiv cu sora și tatăl său. Diagnosticul i-a fost pus în 2016 – schizofrenie, inadaptare socială și tendințe sadice agresive. În 2019 i-a fost acordată invaliditate de gradul II. Ultima oară a fost internat într-o clinică de psihiatrie recent, a fost externat pe 2 august.

Sora suspectului a povestit că acesta se compara cu personalități renumite – Isus Hristos, Napoleon, Dmitri Naghiev. Totodată, acesta avea relații complicate cu persoanele de sex opus. Tatăl tânărului spune că pentru el nu conta dacă el îi place alesei sale sau nu. Era foarte posesiv, cerea să i se răspundă cu aceleași sentimente, totodată, prefera femeile cu numele Alina, în ultimii ani îi dedica unei tinere cu acest nume mesaje pe youtube, în care o amenința că se va răzbuna, fără a preciza pe ce anume.

În cadrul audierilor, după ce a fost reținut, tânărul a făcut declarații contradictorii, având un comportament inadecvat. Conform uneia dintre versiuni, motivul crimei ar fi fost o vedenie - în loc de fată, i s-a părut că vede demoni.

Despre victimă se cunoaște că are 32 de ani și deține cetățenia Republicii Moldova. Un cort era instalat chiar lângă locul crimei – se presupune că aceasta locuia în el, singură. Nu se știe, deocamdată, cum a făcut cunoștință cu suspectul.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă. Investigațiile sunt în desfășurare.





Pub