‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrognoza SHS privind recolta medie de sfeclă de zahăr

Prognoza SHS privind recolta medie de sfeclă de zahăr

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prezentat prognoza privind recolta medie de sfeclă de zahăr în anul 2022.

„În  rezultatul analizei condițiilor agrometeorologice create și ținând cont de condițiile meteorologice prognozate pentru restul perioadei de vegetație a dezvoltării sfeclei de zahăr, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează că roada medie pe țară, în anul 2022, va constitui 19 – 22 tone la ha (190-220 сh/ha). Roada medie în ultimii 10 ani a constituit 34 tone/ha (340 ch/ha”.

Amintim că, la sfârșitul lunii iulie, producătorii de sfeclă de zahăr s-au adresat ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea că întâmpină dificultăți în relațiile comerciale.

Producătorii de sfeclă de zahăr au solicitat un preț mai mare de achiziție decât cel oferit de companiile procesatoare. Motivul invocat de producătorii de sfeclă de zahăr a fost evoluția prețurilor la semințe, îngrășăminte, inputuri agricole și la serviciile utilizate la lucrările de pregătire a solului.

La rândul lor, exponenții din sfera industriei de procesare a sfeclei de zahăr au menționat că, din cauza majorării prețului la gazele naturale, profitabilitatea este infimă. Totodată, procesatorii au spus că se confruntă cu deficiențe în aprovizionarea cu gaze și sunt nevoiți să utilizeze cărbunele ca sursă de energie.

De menționat că, în anul curent, suprafața însămânțată cu sfeclă de zahăr constituie circa 13 mii de ha, cu circa 3 mii de ha mai puțin decât anul trecut.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›