Caz neobișnuit la Zoo: O țestoasă, furată apoi adusă înapoi, după ce internauții l-au găsit pe făptaș, după poză

O broască țestoasă a dispărut de la Grădina Zoologică, săptămâna trecută. Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a instiuției, aceasta ar fi fost furată de un vizitator, care a fost surprins de camerele de supraveghere. În imagini se vede și momentul în care acesta o ascunde în căruțul copilului pe care îl plimba una dintre femeiele care îl însoțeau pe bărbat. Ofițera de presă a Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a declarat, pentru UNIMEDIA, că reprezentanții de la ZOO nu au sesizat organele de drept și că solicitați de oamenii legii, au spus că nu au pretenții. La câteva ore de la prima postare, însă, administrația instituției a făcut anunțul că internauții l-ar fi găsit pe tânărul care a luat broasca țestoasă, iar acesta ar fi întors-o, cerându-și scuze pentru fapta sa. Totodată, urmează a fi inițiată și o anchetă internă, după ce șeful Serviciului de Pază ar fi declarat că informația despre furt postată pe rețeaua de socializare și pe site-ul oficial ar fi falsă.

Foto: Facebook/ Grădina Zoologică

Incidentul ar fi avut loc săptămâna trecută. „Vizitatorii care se plimbau pe teritoriul Grădinii Zoologice au luat cu ei ca amintire și o broască țestoasă, iar momentul a fost fixat de camerele de supraveghere. În timpul unei plimbări cu familia, bărbatul s-ar fi apropiat voliera în care se plimbă broaștele țestoase, iar după ce s-a asigurat că nu este văzut de paznici, a luat o reptilă și a pus-o în coșul căruțului pentru copii, acoperind-o cu haine.

Din colecție lipsește o țestoasă terestră balcanică, viețuitoare din sudul Europei, care poate fi întâlnită frecvent pe malurile Mării Mediterane. Din anul 1979 țestoasele balcanice din Europa sunt protejate de o serie de legi, în Franța fiind create rezervații speciale. Vânătoarea în scopuri comerciale este interzisă. Totodată, reptila este întreținută ca animal de companie și crescută cu succes în captivitate, însă necesită îngrijire de calitate”, se menționează în postarea inițială.


Solicitată de UNIMEDIA, ofițera de presă a Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati, a declarat că reprezentanții de la ZOO nu au sesizat organele de drept și că întrebați de oamenii legii despre un posibil caz de furt, au spus că nu au pretenții. Potrivit unor surse media,șeful pazei Grădinii Zoologice ar fi declarat că nu ar fi fost înregistrat niciun caz de dispariție a vreunui animal.

La câteva ore de la prima postare, însă, administrația instituției a făcut anunțul că internauții l-au găsit pe tânărul care a luat broasca țestoasă, iar acesta a întors-o, cerându-și scuze pentru fapta sa. Între timp, administrația ar fi acumulat probe, inclusiv video, însă fără a sesiza poliția, se menționează în postare. „Mediatizarea cazului a avut rezultate. I-am dat o șansă tânărului respectiv. Broscuța a fost adusă înapoi, astfel că nu a fost nevoie să ne adresăm la Poliție”, a menționat Ana Șvedcenco, director-adjunct pentru sectorul zooveterinar. Totodată, aceasta a anunțat că urmează a fi inițiată și o anchetă internă, cu privire la modul în care este asigurat serviciul de pază al teritoriului instituției.



Pub