Vine școala! Câți bani vor scoate din buzunar părinții pentru ghiozdanul cu rechizite

08 Aug. 2022, 13:54
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
08 Aug. 2022, 13:54 // Actual //  MD Bani

Septembrie se apropie cu pași grăbiți, ceea ce înseamnă că un an nou școlar bate la ușă. În acest sens am încercat să aflăm câți bani vor scoate din buzunar părinții pentru a cumpăra rechizitele școlare de bază.

După cum vă așteptați, prețurile diferă în funcție de magazine. Astfel, dacă vă doriți să economisiți va trebui să verificați mai întâi ce oferte propun fiecare din dintre ele.

Pentru a-ți fi de ajutor, îți prezentăm în continuare unele oferte care sunt disponibile online.

Să începem cu cel mai important – ghiozdanul. Sunt disponibile o mulțime de modele atât pentru fetițe, cât și pentru băieți, pentru orice vârstă. De exemplu, prețul unui ghiozdan școlar ortopedic variază între 240-700 de lei. De asemenea, există și modele care pot ajunge la câteva la câteva mii de lei.

Prețuri rechizite 

Acum vom continua cu rechizitele pe care le va folosi în fiecare zi. Prețul unui penar începe de la 15 lei și în funcție de model poate ajunge și la 90 de lei. În penar vom avea nevoie de radieră (4-10 lei), ascuțitoare (4-30 de lei), creion (2-5 lei), pix (2-10 lei). De asemenea, un elev are nevoie de riglă, prețul căreia începe de la 2 lei pentru cele de plastic, 27 de lei pentru una din lemn sau din metal 190 de lei, și de ce nu, un set de rigle (25-40 de lei). Să nu uităm și de compas care costă între 8-35 de lei. Prețul creioanelor colorate variază între 25-100 de lei.

Prețul învelitorilor pentru cărți diferă în funcție de clasă și începe de la 26 de lei pentru clasa a II-a și ajunge până la 45 de lei. În ceea ce privește învelitorile pentru caiete, un set de 10 învelitori, costă 20 de lei. Aici se mai adaugă și un clei uscat care costă între 11-15 lei, un ceruză prețul căruia se cuprinde între 11-31 de lei.

Să nu uităm și de arta plastică pentru care elevii au nevoie de acuarelă sau guașă. Prețul pentru aceste rechizite este de 28 de lei pentru o acuarelă cu 10 culori și 100 de lei pentru guașă de 12 culori. De asemenea, un set de paste de modelat (plastilină) de 16 culori pot fi cumpărate cu 65 de lei. Un set de 12 carioci costă 15 lei și un album pentru desen poate fi cumpărat cu 7-40 de lei. Elevii mai folosesc și hârtie colorată (10-40 lei)

Agendă, caiete

Din ghiozdanul școlarului nu trebuie să lipsească agenda, prețul căreia variază între 20 și 100 de lei, în funcție de modelul, imprimeul și producătorul ales. Să nu uităm nici de caiete, care sunt indispensabile pentru un elev. Cunoscutele caiete cu copertă verde sunt cele mai căutate de părinți. Prețul pentru un caiet de 12 foi cu linii mari este de 2,14 lei, cele cu linii mici și în pătrățele costă 1.55 lei. Prețul caietelor de 48 de foi este 6-10 lei, iar al celor de 96 de foi 16-20 de lei.

Total

Dacă e să facem un calcul aproximativ, atunci, pentru a umple ghiozdanul cu toate cele necesare, părinții vor trebui să scoată din buzunar o suma de aproximativ 1000 de lei.

400 lei (ghiozdan) + 15 lei (penar) + 6 lei (3 pixuri) + 4 lei ( două creioane) + 4 lei (radieră) + 4 lei (ascuțitoare) + 27 de lei (riglă) + 8 lei (compas) + 25 de lei (creioane colorate) + 40 de lei (învelitori pentru cărți) + 40 lei (20 de învelitori pentru caiete) + 11 lei (clei uscat) + 20 de lei (ceruză) + 30 de lei (acuarelă) + 65 de lei (plastilină) + 30 (album pentru desen) + 15 lei (set de carioci) + 30 lei (hârtie colorată) + 20 de lei (agenda elevului) +  30 de lei (caiete linii 12 foi) + 10 lei (caiete matematică 12 foi) + 80 de lei (caiete 48 de foi) = 914 lei.

La toate aceste rechizite se mai adaugă și cărți, caiete suplimentare pentru fiecare disciplină. Aici prețurile variază în funcție de clasă.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău