Elon Musk, lovit de un nou scandal! Tesla este acuzată că a făcut reclamă falsă la anumite funcții ale mașinii

08 Aug. 2022, 15:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Aug. 2022, 15:17 // Actual //  Lupu Eduard

Tesla a fost acuzată de Departamentul Autovehiculelor (DMV) din California de publicitate falsă în promovarea caracteristicilor sale Autopilot și Full Self-Driving ca oferind control autonom al vehiculului.

Elon Musk are parte de un nou scandal cu privire la maşinile Tesla. DMV susține că producătorul de mașini electrice a indus în eroare clienții cu ajutorul mesajelor publicitare exagerate cu privire la capacitățile tehnologiilor mașinii.

În plângerile depuse la Oficiul Audierilor Administrative de stat, Departamentul Autovehiculelor (DMV) din California a declarat că Tesla a indus în eroare potenţialii clienţi cu reclame care exagerează cât de bine funcționează sistemele sale avansate de asistenţă pentru şofer (ADAS).

Tesla „a făcut sau a difuzat declarații care sunt neadevărate sau înșelătoare și care nu se bazează pe fapte”, a spus DMV în plângerile depuse la Oficiul de Audiere Administrative de stat pe 28 iulie și făcute publice vineri.

Tesla, acuzată de limbaj înșelător: Autopilot şi Full Self-Driving nu funcționează

În sesizare se arată că vehiculele echipate cu tehnologia Autopilot şi Full Self-Driving nu puteau la momentul acelor reclame şi nu pot funcționa nici acum ca vehicule autonome.

„Tot ce trebuie să faci este să urci și să spui mașinii tale unde să mergi. Dacă nu spui nimic, mașina ta se va uita la calendarul tău și te va duce acolo ca destinație asumată. Tesla va găsi ruta optimă, navigarea pe străzile urbane, intersecțiile complexe și autostrăzile”, se spune în promovarea mașinii, dar nu este aşa, „funcțiile activate în prezent necesită supraveghere activă a șoferului și nu fac vehiculul autonom”.

DMV analizează măsuri care ar putea include suspendarea licenței Tesla de a vinde vehicule în California şi solicitarea ca producătorul auto să despăgubească șoferii.

Tesla, care și-a desființat departamentul de relații publice  cu presa în 2020, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la aceste acuzații.

Tesla a declarat că Autopilot permite maşinii să vireze, să accelereze şi să frâneze automat pe banda sa, în timp ce Full-Self Driving permite, de asemenea, vehiculelor să respecte semnele de circulație şi să schimbe benzile.

Dar DMV a spus că declinarea răspunderii de către Tesla contrazice etichetele şi afirmaţiile originale neadevărate sau înşelătoare, ceea ce induce în eroare şi nu remediază încălcarea.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău