Cinci bicicliști vor pedala 420 de kilometri prin Moldova pentru a ajuta copiii cu autism. Cum îi poți susține

cursa
Foto: Wagabond Travel

Cinci bicicliști din Moldova și-au propus să străbată țara cu bicicleta, pe malul Prutului, de la Criva până la Giurgiulești. Prin acțiunea lor vor încerca să ajute un centru pentru copiii cu autism de la noi din țară.

Inițiativa îi aparține lui Valeriu Zaporojan, care a mai organizat o astfel de activitate în anul 2020. Atunci, împreună cu de prietenul său au parcurs Moldova de la nord la sud și de la vest la est pe biciclete și au strâns peste 3 000 de dolari pentru o cauză socială.

„Ideea a fost de a mai trece o dată țara cu bicicletele, pe malul Prutului, de la Criva până la Giurgiulești. Dar prietenul meu Sergiu Sau mi-a amintit că am putea organiza fundraising, pentru ca să strângem 5 000 de euro pentru Asociația Obștească «Sprijin și Speranță»”, ne-a povestit Valeriu.

Banii colectați vor fi utilizați pentru achiziția unei camere senzoriale pentru copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. Camera senzorială va fi donată organizației „Sprijin și Speranță” care ajută copiii cu autism și părinții lor.

Autismul sau tulburarea din spectrul autist (TSA) este o tulburare gravă a proceselor normale de dezvoltare, care afectează limbajul, abilitățile de adaptare și interacțiune. Autismul nu se vindecă, dar prin intervențiile la timp, unii copii învață să ducă un mod de viață oarecum independent la maturitate.

În acest an, alături de Valeriu vor mai fi încă patru persoane pe biciclete. Aventura acestora va începe mâine dimineață de la Criva și va dura cinci zile.

„Vom merge aproximativ cinci zile. Distanța aproximativă este de 420 km. Vom trece prin 11 raioane, trei orașe (Ungheni, Leova, Cahul), două orașele (Lipcani, Costești) și vreo 30 de sate”, ne mai spune Valeriu.

Dacă sunteți curioși să urmăriți această aventură, o veți putea face AICI, iar dacă vreți să sprijiniți cauza nobilă pentru care pornesc bicicliștii la drum, puteți face o donație (prin mai multe opțiuni):
# pe contul de Pay Pal al inițiatorului campaniei: [email protected];
# Revolut: revolut.me/valeripp6c, IBAN: LT47 3250 0764 4935 4377; BIC: REVOLT2, Valeriu Zaporojan;
# Contul bancar al AO „Sprijin și Speranță”:
în EURO: MD63EX0200002251136009EU;
în DOLARI: MD38EX0000002251136009US;
# Cod fiscal: 1014620007706.

„Suntem în căutarea unei platforme pentru colectarea donațiilor. Dacă ne puteți recomanda o platformă, vă rugăm să ne scrieți. Vă mulțumim pentru susținere. Împreună putem îndeplini dorințe!”, mai notează organizatorii.

Echipa diez le urează mult succes bicicliștilor în parcurgerea traseului și strângerea donațiilor!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente