458 de oameni morți, dintre care 12 copii, au fost găsiți și identificați la Bucea. Cele mai importante evenimente din a 166-a zi de război

razboi
Foto: UNIAN

Astăzi este a 166-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile.

🟣 Potrivit Departamentul Apărării al SUA (Pentagon), pierderile umane ale armatei ruse ar putea ajunge la 80 000 de soldați, a scris jurnalistul de politică externă Jack Detch pe Twitter.

🟣 Totodată, Pentagonul a anunțat acordarea asistenței suplimentare în domeniul securității în valoare de 1 miliard de dolari pentru Ucraina.

🟣 UE vrea să impună sancțiuni Turciei din cauza cooperării sale cu Rusia, scrie Financial Times.

Oficialii europeni sunt îngrijorați de relațiile de prietenie dintre cele două țări în materie de energie, finanțe și comerț. Ei au decis să facă presiuni asupra companiilor și băncilor occidentale pentru ca acestea să părăsească piața turcă, notează ziarul.

🟣 530 de civili din regiunea Donbas, inclusiv 27 de copii și șase persoane cu dizabilități, au fost evacuați din regiunea Donețk în ultimele 24 de ore. Un anunț în acest sens a fost făcut de Administrația Militară Regională din Donețk, scrie novosti.dn.ua.

🟣 Rusia susține că nu există niciun motiv pentru o întâlnire între președinții rus și ucrainean în acest moment, scrie The Guardian.

Anterior, președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan s-a oferit să intermedieze negocierile de pace, însă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că Vladimir Putin și Volodâmâr Zelenski s-ar putea întâlni numai după ce negociatorii din ambele părți își vor „face temele”.

🟣 Disney Studio a lansat un canal de YouTube cu melodii din desenele lor animate în limba ucraineană.

🟣 458 de cadavre, inclusiv a 12 copii, au fost găsite și identificate pe teritoriul orașului Bucea. Acest lucru a fost anunțat de viceprimara orașului.

Majoritatea celor decedați ar fi fost împușcați în mașini în timp ce se evacuau din Bucea.

🟣 Statele Unite vor oferi guvernului Ucrainei o sumă suplimentară de 4,5 miliarde de dolari, ridicând sprijinul bugetar total la 8,5 miliarde de dolari, informează Reuters cu referire la Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Fondurile convenite cu Trezoreria SUA prin Banca Mondială vor merge către Guvernul Ucrainei în etape, Kievul primind pentru prima dată 3 miliarde de dolari în august, a menționat USAID.


Amintim că primele raportări despre consolidarea trupelor ruse la granița cu Ucraina au început în octombrie 2021, iar în decembrie 2021, Rusia a cerut ca NATO să nu se mai extindă niciodată spre est, în special să nu includă Ucraina în componența sa. SUA și NATO nu au fost de acord cu astfel de cereri. În februarie 2022, Vladimir Putin a recunoscut „independența” regiunilor Luhansk și Donețk. Rada Supremă a cerut comunității internaționale să nu recunoască această decizie. Între timp, Putin a aprobat folosirea trupelor ruse în străinătate, iar în data de 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina, menționând că începe o „operațiune specială” de eliberare. De atunci, în țara vecină a început un război care durează până în prezent.

Echipa #diez transmite situația din țara vecină în fiecare zi, cronologia evenimentelor care s-au întâmplat până la ziua de astăzi o puteți vedea aici!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente