‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
22.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleUn an de la învestirea Guvernului Gavriliță: Ce realizări prezintă Ministerul Agriculturii

Un an de la învestirea Guvernului Gavriliță: Ce realizări prezintă Ministerul Agriculturii

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul unei ședințe speciale, organizate la un an de la învestirea Guvernului Gavriliță, miniștrii au prezentat rapoartele privind realizările pe care le-au obținut. 

Vladimir Bolea, Ministrul Agriculturii, a subliniat că deși se află în fruntea instituției de o lună, își propune ca Ministerul să devină un partener fidel al agricultorului din Republica Moldova și a punctat principalele realizări.

„Printre principalele reușite, amintesc despre majorarea Fondului de subvenționare în agricultură cu 60%, acest ajutor financiar fiind extrem de important pentru fermieri și pentru dezvoltarea lor durabilă. Totodată, Guvernul a venit cu susținerea producătorilor mici și mijlocii prin rambursarea integrală a accizei la motorină. S-a reușit dublarea cotelor de export a produselor scutite de TVA pentru 7 categorii de produse agricole din țara noastră. Liberalizarea transportului prin UE. În premieră, în ultimii 30 de ani, în Republica Moldova au fost deschise coridoare verzi la vamă. Guvernul a extins lista produselor social importante cu 30 de tipuri de produse, ceea ce permite controlul mai minuțios și reduce posibilitățile speculative de majorare a prețurilor”. 

Acesta a mai menționat în cadrul discursului său că dimensiunea învățământului agricol în Republica Moldova, în ultimii ani, era într-o decădere totală, iar reforma inițiată de Ministerul Educației și Cercetării a venit să rezolve o problemă imediată – stoparea distrugerii învățământului agricol. 

„Nu există nici un agricultor care nu ar conștientiza importanța unui specialist, pentru că multe lucruri îl depășesc ca și cunoștințe, în plus, tehnologiile folosite în agricultură sunt de ultimă oră. Avem nevoie de un număr foarte mare de specialiști și suntem ferm convinși că în urma reformei vom reuși să pregătim, specialiști pentru dimensiunea agricolă, cu brio”.

Ministrul Agriculturii a anunțat că urmează schimbarea paradigmei de subvenționare, astfel că vor fi subvenționate investițiile și nu pierderile. 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›