Pierderi uriașe pentru conglomeratul condus de miliardarul Warren Buffett

07 Aug. 2022, 08:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Aug. 2022, 08:17 // Actual //  Lupu Eduard

Scăderea preţurilor acţiunilor din SUA a afectat puternic Berkshire Hathaway, conglomeratul condus de miliardarul Warren Buffett, care a înregistrat o pierdere de 43,8 miliarde de dolari în trimestrul doi, transmite Reuters.

Berkshire a generat totuşi profit operaţional de aproape 9,3 miliarde de dolari, deoarece câştigurile din reasigurare şi ale operatorului feroviar BNSF au compensat noile pierderi ale asigurătorului auto Geico, la care lipsa pieselor şi preţurile mai mari ale vehiculelor uzate au stimulat daunele de accidente.

Creşterea ratelor dobânzilor şi a plăţilor de dividende au ajutat companiile de asigurări să genereze mai mulţi bani din investiţii, în timp ce întărirea dolarului american a sporit profitul din investiţiile în datorii europene şi japoneze.

În ciuda pierderii nete uriaşe, ”rezultatele arată rezistenţa Berkshire”, a spus James Shanahan, analist la firma Edward Jones & Co, care evaluează acţiunile Berkshire cu rating ”neutru”.

”Afacerile au performanţe bune în pofida ratelor dobânzilor mai mari, a presiunilor inflaţioniste şi a preocupărilor geopolitice. Acest lucru dă încredere în companie dacă va exista o recesiune”, a spus el.

Berkshire şi-a încetinit, de asemenea, achiziţiile de acţiuni, inclusiv ale sale, deşi mai avea 105,4 miliarde de dolari în numerar pe care îi putea folosi în acest scop.

Investitorii urmăresc îndeaproape Berkshire datorită reputaţiei lui Buffett şi pentru că rezultatele obţinute de zeci de unităţi operaţionale ale conglomeratului din Omaha, Nebraska, reflectă adesea tendinţele economice mai ample.

Aceste companii includ venituri constante, cum ar fi compania energetică omonimă, mai multe companii industriale şi mărci de consum cunoscute, cum ar fi Dairy Queen, Duracell, Fruit of the Loom şi See’s Candies.
”Berkshire este un microcosmos al economiei mai largi”, a spus Cathy Seifert, analist al CFRA Research, care acordă rating ”menţine” pentru acţiunile Berkshire.

Rezultatele nete au fost afectate din cauza pierderilor de 53 de miliarde de dolari ale Berkshire din investiţii şi instrumente derivate, inclusiv scăderi de peste 21% în cazul a trei participaţii majore: Apple, Bank of America şi American Express.

Regulile contabile cer ca Berkshire să raporteze pierderile cu rezultatele sale, chiar dacă nu cumpără şi nu vinde nimic.

Buffett îi îndeamnă pe investitori să ignore fluctuaţiile, iar Berkshire va câştiga bani dacă acţiunile cresc în timp.

În 2020, de exemplu, Berkshire a pierdut aproape 50 de miliarde de dolari în primul trimestru, pe măsură ce pandemia a început, dar a câştigat 42,5 miliarde de dolari pentru întregul an.

Profitul operaţional de 9,28 miliarde de dolari, sau aproximativ 6.326 de dolari per acţiune de clasă A, a crescut cu 39%, faţă de 6,69 miliarde de dolari cu un an mai devreme. Acesta a inclus câştiguri valutare de 1,06 miliarde de dolari din datoria externă.
Veniturile au crescut cu 10% la 76,2 miliarde dolari.

Geico a suferit o pierdere de subscriere de 487 milioane dolari înainte de impozitare, a patra pierdere trimestrială consecutivă.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 11:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
19 Apr. 2024, 11:55 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Marina Harin este o antreprenoare pasionată de amenajări și decor cu flori. Ea se confruntă cu o provocare majoră: profitul întârzie să apară. Deși domeniul este plin de potențial, există câteva cauze posibile pentru această situație.

În video de mai jos, afli drumul ei și provocările pe care le are.

Tânăra poate trece de această încercare prin analiză atentă, adaptare și perseverență. Cu o abordare strategică și o atenție deosebită la detalii, afacerea ei de amenajări și decor cu flori poate deveni profitabilă.

Emisiunea „Afaceri la Microscop” poate fi vizionată pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău