Stratulat, către Popșoi: Când plătim rușilor 1450€ pentru 1000 m3 la gaz, oare nu susținem indirect războiul? Actualul preț nu e cel al libertății, dar a prostii noastre
Pediatrul Mihai Stratulat a venit cu o întrebare către deputatul PAS, Mihai Popșoi, după unele declarații făcute ieri de ultimul. Acesta îl întreabă „dacă noi nu susținem indirect războiul din Ucraina atunci când plătim rușilor 1450€ pentru 1000m3 la gaz, bani cu care rușii își aprovizionează armata cu muniții”.
Foto: colaj

„Dar poate dacă am plăti mai puțin pentru gaze, ar fi mai puține muniții pentru armata rusească și mai puține rachete ar zbura în Ucraina?

Dar atunci când Republica Moldova dă undă verde uzinei de la Râbnița să funcționeze, noi nu susținem armata rusească din regiunea Transnistreană, armata care o să treacă Nistrul, când rușii o să treacă de Odessa?

După eșecul lui Spânu Dominatorul de a ne aduce cel mai ieftin gaz în țară, rușii astăzi râd de noi, ne vând cel mai scump gazul din toată Europa.

Iar acest preț, nu este prețul libertății noastre, este prețul prostii noastre”, a scris acesta.

„Pentru a obține gaz mai ieftin de la ruși, Republica Moldova trebuie să susțină războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Pentru gaz mai ieftin, trebuie să sprijinim uciderea oamenilor în țara vecină”. Reacția aparține deputatul PAS, Mihai Popșoi, după mai multe solicitări la adresa conducerii țării de a merge la Moscova pentru a negocia un contract nou la gaz. În opinia sa, condiția obținerii unui preț mai mic pentru gazul rusesc astăzi e să ne mânjim cu sângele vecinilor noștri”.


Pub