Polonia a donat Institutului Mamei și Copilului din Chișinău echipamente medicale în valoare de 420 000 de euro

Cover-920×460
Foto: Institutul Mamei și Copilului

Institutul Mamei și Copilului din Chișinău a primit o donație de echipamente medicale din partea Poloniei, oferite prin mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Echipamentul va ajuta sistemul medical din Moldova să răspundă necesităților oamenilor, inclusiv refugiaților din Ucraina.

La evenimentul de recepționare au participat ambasadorul Poloniei în Moldova, Tomasz Michał Kobzdej, șeful adjunct al Departamentului Operațiuni în cadrul Delegației UE în Moldova, Gintas Baranauskas, și directorul Institutul Mamei și Copilului din Chișinău, Sergiu Gladun.

Potrivit Delegației UE în Moldova, valoarea totală a donației, oferită prin intermediul Polish Aid, este de 420 000 de euro și include: 30 de pompe de perfuzie, 50 de pompe pentru seringi, două ecografe, cinci electrocardiografe, două aparate de ventilare pulmonară, 10 monitoare de ritm cardiac, cinci paturi medicale, patru mese de operație și cinci defibrilatoare.

Moldova a beneficiat de donații din partea Republicii Polone încă de la începutul pandemiei. Prin intermediul Fundației Solidarnosci Miedzynarodowej, țara noastră a primit concetratoare de oxigen portabile, echipamente de protecție, măști de protecție, soluții dezinfectante, care au fost repartizate în spitalele republicane, municipale și raionale din țară. De asemenea, pentru consolidarea sistemului medical în lupta cu infecția COVID-19, Moldova a recepționat mii de litri de dezinfectant, măști de protecție, ecrane de protecție și altele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente