Procurora care a asigurat interimatul șefiei PA, respinsă de CSP: S-a vrut adjuncta Veronicăi Dragalin, dar nu a luat voturile necesare

Procurora care a asigurat interimatul șefiei PA, Elena Cazacov, a fost respinsă de Consiliul Superior al Procurorilor pentru a fi numită în funcția de șef-adjunct al PA. Aceasta nu a întrunit numărul de voturi necesare.

Foto: captură video

Din luna octombrie, aceasta a asigurat interimarul funcției de șef al Procuraturii Anticorupție.

Elena Cazacov, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova nr. 56-p din 22 iunie 2010, a fost numită în funcția de Procuror în secţie în cadrul Procuraturii Generale.

Totodată, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova nr. 1597-p din 14 decembrie 2013, numită în funcția de Procuror în cadrul Secţiei combatere trafic de ființe umane a Procuraturii Generale.

Ulterior, în 2014, prin Hotărîrea nr. 12-35/14 din 27 februarie 2014, Consiliul Superior al Procurorilor a propus Procurorului General suspendarea din funcţie a procurorului în Secţia combatere trafic de fiinţe umane Elena Cazacov, de la 15.03.2014 până la 07.06.2015 inclusiv, în legătură cu acordarea concediului pentru îngrijirea copilului.

În august 2016 aceasta a fost numită în funcția de procuror în Secţia combaterea traficului de fiinţe umane din cadrul Direcţiei urmărire penală şi criminalistica a Procuraturii Generale, iar în iunie 2018, Consiliul Superior al Procurorilor a acceptat transferul Elenei Cazacov, procuror în Secția combatere a traficului de ființe umane din cadrul Direcției urmărire penală și criminalistică a Procuraturii Generale, în funcția de procuror în Procuratura Anticorupție.


Pub