Doi frați gemeni din Bălți, trimiși pe banca acuzaților: Au omorât în bătăi un tânăr, iar trupul l-au ascuns într-o construcție părăsită
Procuratura municipiului Bălți informează despre expedierea în instanța de judecată a cauzei penale privind învinuirea a doi frați gemeni, în vârstă de 30 ani, originari din mun. Bălți, care sunt învinuiți de omorul intenționat săvârșit asupra unei persoane, profitând de starea de neputință evidentă a victimei, comis cu o deosebită cruzime (infracțiune prevăzută de art.145 alin.(2) din Codul penal).
Foto: procuratura.md
„Mai exact, cei doi frați sunt acuzați de către procurori, în baza probelor administrate că, în noaptea de 18 mai 2022, în timp ce se aflau la domiciliul lor din mun. Bălți, fiind împreună cu victima, care s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 28 ani și care se afla la ei în ospeție, urmare a consumului abuziv de alcool, între aceștia a apărut un conflict spontan, iar cei doi învinuiți profitând de starea de neputință evidentă a victimei, care se afla într-o stare gravă de ebrietate alcoolică, i-au aplicat în jur de 18-20 lovituri cu pumnii și picioarele în diferite regiuni ale corpului, inclusiv și în regiunea capului, care este un organ vital. Ulterior, în timp ce victima zăcea la podea, unul dintre învinuiți s-a așezat deasupra victimei și cu ajutorul unui prosop l-a strangulat, provocându-i asfixie mecanică, ceea ce a dus la decesul acesteia.

Așadar, cei doi frați, în scopul ascunderii omorului au plasat trupul neînsuflețit al victimei pe o pătură, pe care l-au transportat într-o construcție părăsită din preajma unui bloc locativ din mun. Bălți, care ulterior a doua zi a fost depistat de către localnici”, menționează PG.

Cei doi învinuiți au fost identificați și reținuți în aceiași zi, ulterior fiind plasați în arest preventiv, unde continuă să se afla și în acest moment.

În procesul de audiere a celor doi frați, aceștia și-au recunoscut pe deplin vinovăția în săvârșirea infracțiunii incriminate.


Pub