Franța va avea în premieră funcția de ambasador sau ambasadoare pentru drepturile LGBT+ 

LGBT France
Foto: BBC

Prim-ministra Franței, Elisabeth Borne, a anunțat joi, 4 august, despre numirea unui sau unei ambasador sau ambasadoare a drepturilor LGBT+, până la sfârșitul acestui an. De asemenea, va fi creat și un fond de trei milioane de euro pentru finanțarea noilor centre LGBT+, scrie publicația franceză La Monde.

Potrivit sursei, această numire a fost realizată cu ocazia împlinirii celor 40 de ani de dezincriminare a homosexualității în Franța.

„Ambasadorul pentru drepturile LGBT+ va coordona acțiunea Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe în protecția împotriva discriminării și promovarea drepturilor LGBT+ și, va fi vocea Franței”, a specificat premiera în cadrul discursului. 

De altfel, fondul de trei milioane de euro va permite crearea noilor centre, pe lângă cele 35 deja existente în țară. Obiectivul este ca în fiecare regiune a Franței să existe cel puțin două centre de acest fel.


Amintim că în acest an la Chișinău s-a desfășurat marșul solidarității cu comunitatea LGBT+.

Marșul a avut loc în pofida amenințărilor constante venite din partea primarului Chișinăului, Ion Ceban, care a anunțat că nu va semna dispoziția privind permiterea desfășurării marșului LGBT+ în Chișinău. Declarațiile au venit după ce Mitropolia Moldovei a solicitat autorităților să sisteze marșul.

Vedeți aici istoria marșului LGBT+ în Moldova începând cu anul 2015 până în prezent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente