Nicu Popescu: „Acesta este următorul pas în direcția aderării la UE”. A fost adoptat planul celor nouă recomandări ale Comisiei Europene

Nicu Popescu
Foto: Facebook/ Nicu Popescu

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a anunțat astăzi, 5 august, că în cadrul Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană (CNIE) a fost adoptat planul de implementare ale celor nouă recomandări propuse de Comisia Europeană.

„Țara noastră a făcut următorul pas important în direcția aderării la Uniunea Europeană. Suntem determinați, prin muncă și implementarea reformelor solicitate de cetățeni, să transformăm țara noastră după modelul european”, a menționat viceprim-ministrul Nicu Popescu.

Potrivit comunicatului, documentul conține acțiuni, termeni și instituții responsabile de punere în aplicare a măsurilor prioritare, așa precum:
# reforma justiției și combaterea corupției;
# remedierea deficiențelor în legislația electorală;
# de-oligarhizarea, consolidarea luptei împotriva crimei organizate și recuperarea activelor;
# consolidarea capacității administrației publice și gestionarea finanțelor publice;
# implicarea societății civile în procesele decizionale, precum și consolidarea protecției drepturilor omului și combaterea violenței de gen.

Conform ministrului, acest plan, aprobat la CNIE, a fost consultat de MAEIE, împreună cu echipa de la Guvern și instituțiile naționale cu reprezentanții societății civile și Comisia Europeană.


Amintim că, în data de 23 iunie, Moldova a primit statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană. Statutul respectiv la primit și Ucraina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente