Cazul fetiței de 1 an, care ar fi fost violată de bunel, sub ancheta Ministerului Sănătății: Medicii legiști nu ar fi respectat protocoalele

Fetița de 1 an și 7 luni care ar fi fost violată de bunel, la Anenii Noi nu a primit asistența medicală necesară. Despre aceasta a scris ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Aceasta a menționat că a a instituit prin ordin o comisie din specialiști în domeniu care va efectua o expertiză medicală a cazului dat cu constatările de rigoare.

Foto: simbol
„Cu referire ca cazul de abuz sexual al fetiței de 1 an și 7 luni - am convocat astăzi la minister o ședință cu medicii și reprezentanții administrației Centrului de Medicină Legală și Institutului Mamei și Copilului. În urma discuției cazului și analizei documentelor prezentate am stabilit că asistența medicală a fost acordată micuței cu abateri de la Protocolul “Managementul clinic al cazului de viol”.

Tot astazi am instituit prin ordin o comisie din specialiști în domeniu care va efectua o expertiză medicală a cazului dat cu constatările de rigoare. Vom reveni în termeni proximi cu concluziile si măsurile aplicate”, a scris Nemerenco.

O fetiță de un an ar fi fost violată de către bunicul său în vârstă de 44 ani. Aceasta a fost lăsată în grija lui de către mama sa, pentru câteva ore.


Pub