Reacția ANSA după ce angajați de la Ungheni au ajuns să fie cercetați într-un dosar pe corupție

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor va acorda tot suportul și va colabora activ cu organul de urmărire penală în partea ce ține de investigarea angajaților Direcției teritoriale pentru siguranţa alimentelor Ungheni, în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Reacția vine după ce CNA a anunțat că mai mulți funcționari de la Direcția Teritorială Siguranţa Alimentelor din Ungheni a ANSA, precum și oameni de afaceri, fac obiectul anchetei în mai multe dosare ce vizează fapte de corupere pasivă, activă și luare de mită.

Foto: colaj

„Conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor se disociază de angajații care admit manifestări coruptibile în activitatea lor, precum și reiterează angajamentul de a continua activitatea în spiritul legalității, transparenței, corectitudinii și responsabilității, inclusiv declară toleranța zero la actele de corupție.

Totodată, se îndeamnă persoanele fizice și juridice să sesizeze conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe adresa de e-mail:sesizare@ansa.gov.md, privitor la orice abatere admisă în procesul examinării cererilor și a petițiilor de către angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pentru a fi investigate în limitele prevederilor legale”, se arată în nota emisă de ANSA.

Mai mulți funcționari de la Direcția Teritorială Siguranţa Alimentelor din Ungheni a ANSA, precum și oameni de afaceri, fac obiectul anchetei ofițerilor DGT Nord a CNA și procurorilor Oficiului Nord al Procuraturii anticorupție, în mai multe dosare ce vizează fapte de corupere pasivă, activă și luare de mită. Aceștia sunt cercetați penal pentru eliberarea frauduloasă a zeci de certificate fitosanitare și sanitar-veterinare agenților economici.


Pub