BAC 2022: a fost identificat un caz de fraudare a examenului de bacalaureat cu implicarea personalului instituției de învățământ

rezultatebac13
Foto: diez.md

Ministerul Educație și Cercetării al Republicii Moldova a informat despre identificarea a 16 cazuri de fraudare a examenului de bacalaureat 2022.

Potrivit comunicatului, 14 dintre cele 16 cazuri de fraudare a examenului de bacalaureat au constituit folosirea unor fițuici. De asemenea, a fost înregistrat un caz de fraudare a examenului prin intermediul telefonului mobil și un caz în care testul de examen a fost rezolvat în afara sălii.

Conform informațiilor, în cel din urmă caz ar fi fost vizat personalul instituției de învățământ.

„Din imaginile video se vede că pe întreaga perioadă de aflare în sala de examen, din momentul în care a primit testul și până în momentul predării acestuia, candidatul nu a completat testul cu vreo înscriere, toate înscrisurile fiind efectuate doar pe maculator. Cu toate că testul predat de candidat în sala de examen nu conținea vreo însemnare, rezolvare sau răspunsuri, președintele Centrului de Bacalaureat a predat la Centrul Republican de Evaluare testul cu rezolvări. O situație similară a fost atestată la toate cele patru probe de examen la care a participat candidatul eliminat din examen. Mai mult, înregistrările video demonstrează că maculatoarele pe care scria candidatul în timpul aflării în sala de examen nu corespund cu maculatoarele prezentate de către Centrul de Bacalaureat ca fiind ale candidatului”, specifică ministerul. 

Potrivit comunicatului, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare au înaintat demersurile corespunzătoare la Organul local de specialitate în domeniul învățământului în vederea efectuării, în regim de urgență, a unei anchete de serviciu privind organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat în Centrul de Bacalaureat în care a fost constatat cazul menționat de fraudare a examenului. De asemenea, o sesizare privind acest caz a fost expediată în adresa Centrului Național Anticorupție.

Taguri: #BAC 2022
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente