(foto) Tauber, cu scrisoare din penitenciar, către Voronin și PCRM: Doar unindu-ne putem scăpa Moldova de „ciuma galbenă”
Deputata Șor Marina Tauber aflată în arest în penitenciarul nr. 13 a scris o scrisoare în care îi mulțumește președintelui PCRM, Vladimir Voronin, și colegilor din Partidul Comuniștilor „pentru susținerea și omenia de care dau dovadă”. Aceasta a mai menționat că doar „doar unindu-ne forțele, putem scăpa Republica Moldova de ciuma „galbenă” și reînvia țara din ruinele în care a transformat-o PAS”.
Foto: realitatea.md
„Dragi colegi și prieteni. În contextul evenimentelor fără precedent, din numele Președintelui nostru Ilan Șor, precum și din numele tuturor colegilor din Partid și, bineînțeles, din numele meu personal, îi aducem mulțumiri, în mod deosebit, dlui Vladimir Nicolaevici Voronin și colegilor din Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, pentru susținerea și omenia de care dau dovadă.

În această neplăcută și sumbră etapă din activitatea noastră, precum și din viața noastră, dumneavoastră, dle Voronin, ați demonstrat, ca de fiecare dată, înțelepciune, omenie, profesionalism, calitatea unui adevărat Patriot și pur și simplu că sunteți un om de treabă, care întotdeauna empatizează cu problemele altcuiva și care nu stă deoparte.
Stimați colegi deputați din Partidul Comuniștilor! Vă mulțumesc, tuturor, foarte mult pentru că ați semnat și ați expediat în adresa instanței de judecată garanții personale pentru mine. Chiar dacă decizia nu a fost în favoarea noastră, eforturile și sprijinul Dumneavoastră valorează enorm!!!

Doar unindu-ne forțele, putem scăpa Republica Moldova de ciuma „galbenă” și reînvia țara din ruinele în care a transformat-o PAS, în frunte cu Maia Sandu! Noi, în calitate de forță de opoziție, cu siguranță vom obține o viață nouă pentru concetățenii noștri! Doamne Ajută! Cu respect, Marina Tauber”, a scris Tauber.









Deputata Marina Tauber rămâne în arest în penitenciarul 13. Magistrații au respins recursul avocaților. Decizia a fost pronunțată de către judecătorii Curții de Apel Chișinău.

Deputata Șor Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară, iar procurorii au descins cu percheziții în biroul acesteia.

În aceeași zi, Marina Tauber a fost reținută.

Ulterior, deputata a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare. Este vorba despre „acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, acțiuni infracționale care se încadrează conform elementelor infracțiunii prevăzute la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor” pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate, infracțiune prevăzută la art.181/2 alin.(1) din Codul penal”.

Sâmbătă, aceasta a primit 30 de zile de arest în penitenciarul 13. Înainte de pronunțare, Tauber a spus că probele prezentate de procurori sunt povești și că se așteaptă la o decizie corectă.

Și avocații au spus că probele sunt speculative, iar după pronunțarea deciziei au spus că o vor contesta.


Pub