Rusia a închiriat un teren în Georgia. Președintele Vladimir Putin ar putea beneficia de un nou palat la Marea Neagră

03 Aug. 2022, 04:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Aug. 2022, 04:14 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin, președintele Rusiei, ar putea primi un alt palat situat la malul Mării Negre, asta pentru că autoritățile de la Moscova au cumpărat un teren imens în Georgia, acolo unde ar plănui să-l construiască. Aslan Bzhania, liderul de facto al regiunii separatiste Abhazia, a declarat că însuși Putin i-a cerut să cedeze teritoriul aflat în apropiere de orașul Pitsunda.

Federația Rusă a semnat, în secret, un contract de închiriere pe 49 de ani, prin care este cedat controlul asupra a 186 de hectare de teren, 115 hectare de apă și a unei tabere militare pentru Serviciul Federal de Protecție al lui Vladimir Putin, motiv de nemulțumire pentru localnici.

Rusia închiriază teren în Georgia pentru președintele Putin

Aslan Bzhania a transmis faptul că nu poate refuza această solicitare a Rusiei, asta pentru că Guvernul lui nu ar putea supraviețui fără ajutorul armatei ruse.

„Pot spune cu siguranță că Federația Rusă se poate descurca fără această Dacha (n.a. construcție sovietică). Dar ne putem descurca fără sprijinul Federației Ruse, al forțelor sale armate și al structurilor sale care ne păzesc granițele aici? Aceasta este o mare întrebare. Acesta este un loc în care vine principalul nostru oaspete (n.a. Vladimir Putin)”, a recunoscut Bzhania. Vladimir Putin a vizitat regiunea de cel puțin două ori până acum, în 2013 și 2017.

„Există acum noi tehnologii, noi condiții de securitate pentru persoanele protejate. În conformitate cu acest lucru, astfel de lucrări sunt, desigur, necesare acolo”, a spus Bzhania, sugerând că acolo va fi construit un nou palat pentru președintele rus, conform Insiderpaper.com.

Un alt palat al lui Putin se află în Gelendjik

Un palat în valoare de peste 1 miliard de dolari, despre care Alexei Navalnîi a spus că a fost construit pentru uzul personal al lui Vladimir Putin, se află în localitatea Gelendjik, situat la Marea Neagră. Oligarhul miliardar Arkadi Rotenberg, aflat sub sancțiunile UE și SUA, susține că proprietatea îi aparține.

Dar înregistrările deținute de baza de date Spark din Rusia indicau, din iunie 2022, că proprietatea aparține unei firme numite „Kompleks”, a cărei companie-mamă se numește „Binom”. Directorul companiei de la Binom, până în iulie anul trecut, pare să aibă un domeniu de e-mail LLCInvest.ru înregistrat. Adresa LLCinvest.ru apare încă în baza de date Spark, cea mai mare bază de date a companiilor din Rusia, ca adresă de contact.

Investigația realizată de Proiectul de Raportare a Crimei Organizate și a Corupției și a site-ul de știri Meduza a identificat un grup de 86 de companii, aparent neconectate, sau organizații fără scop lucrativ, care par să dețină active de peste 4,5 miliarde de dolari, și care au o adresă de e-mail privată comună: LLCInvest.ru.

Prietenii „binefecători” ai lui Putin

Activele care par să fie deținute de aceste organizații includ o serie de case de lux, iahturi și podgorii, legate anterior de presă cu președintele Rusiei. Compania de telecomunicații care găzduiește numele de domeniu pe serverele sale este strâns legată de Bank Rossiya, descrisă de Trezoreria SUA drept „banca personală pentru înalți oficiali ai Federației Ruse”.

Palatul de la Gelendjik este înconjurat de o podgorie de câteva hectare. Iar Alexei Navalnîi susține unul dintre hobby-urile lui Putin, scăpat de sub control la un moment dat, sunt cramele. Viile din jurul palatului de la Marea Neagră aparțin unei organizații non-profit, fondată de doi asociați ai lui Vladimir Putin, Ghenadi Timcenko și Vladimir Kolbin, ambii aflați acum sub sancțiuni occidentale.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 10:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 10:10 // Actual //  Lupu Eduard

BNM ar putea fi obligată să restituie 2 miliarde de lei din jaful secolului. Judecătorii Curții de Apel au respins cererea guvernatoarei BNM, Anca Dragu, de revizuire a hotărârii judecătorești de obligare a Băncii Naționale la răspundere financiară.

Astfel, BNM a fost recunoscută civilmente responsabilă în dosarul jafului bancar din anul 2014,

Totodată, judecătorii, au dat curs cererii avocatului fostului viceguvernator BNM, Emma Tăbîrță, de a implica Banca Națională în proces ca parte responsabilă civilă.

Anterior premierul Dorin Recean a criticat decizia judecătorilor privind atragerea BNM în calitate de parte civilmente responsabilă, iar Asociația Judecătorilor l-a acuzat că atacă independența justiției. După aceasta avocatul unui din inculpați a cerut recuzarea procuroarei Mariana Leahu acuzând-o că a provocat „un conflict între puterea executivă și cea judecătorească”. Acuzatoarea a declarat că nu a raportat nimănui despre deciziile adoptate în instanță, iar avocatul a zis că este convins de cuvintele ei și și-a retras cerea de recuzare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău